sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Heracles Almelo

PEC Zwolle pakt punt in absolute slotfase

Met een bekeken balletje over doelman Remko Pasveer heen is Furdjel Narsingh de gevierde man bij PEC Zwolle. In de absolute slotfase scoort de invaller de 1-1 tegen Heracles Almelo en redt daarmee een punt zijn ploeg. Ondanks de vele aanvallen in de tweede helft zag het daar niet naar uit. ,,We zijn langs de rand van de afgrond gegaan", verzucht trainer Ron Jans.

In de eerste helft waren de gasten uit Almelo het gevaarlijkst. Jeroen Veldmate kopte uit een corner Heracles vlak voor rust zelfs op voorsprong. Eerdere kansen voor onder meer Simon Cziommer, Bryan Linssen en Illias Bel Hassani leverden gelukkig voor Zwolle niets op. Zelf kwam de thuisploeg ook tot een aardig rijtje kansen. Mustafa Saymak schoot in het zijnet, een latere poging ging via Jason Davidson maar net over het doel van Heracles. ,,Voor rust kwamen we overal te laat en leverden we de ballen in. We waren veruit de mindere en groeiden niet in het duel", aldus Jans, die niet tevreden was. Mede daarom schakelde hij over naar een systeem met twee spitsen, Denis Mahmudov werd vervangen door Fred Benson. ,,Lekker om weer eens zo lang mee te doen. De knie voelde ook weer goed", stelde Benson, die om die reden vorige week nog ontbrak in Leeuwarden.

Na rust was Zwolle duidelijk de bovenliggende partij en groeide het naar een prima niveau. Het leverde ook voldoende kansen op. Zo schoot Jesper Drost op de lat en stuitten Benson en Saymak op Pasveer. Het leek er daardoor lange tijd op dat Heracles er met de overwinning aan de haal ging. In blessuretijd schoot Mark Uth zelfs de bal naast een leeg doel. De Duitser kon vrij schieten omdat Diederik Boer meeging in de aanval, maar de spits faalde. Daardoor kon even later Narsingh het Zwolse publiek in verroering brengen. ,,Dat Narsingh scoort, gun ik hem", stelde Jans.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle opnieuw thuis, NEC is dan de tegenstander (18.45 uur).

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (0-1).
Toeschouwers: 12.100
Scheidsrechter:
Blom
Gele kaarten: Van Hintum, Saymak (PEC Zwolle), Davidson, Linssen, Te Wierik, Bel Hassani (Heracles Almelo)

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis (65. Narsingh), Saymak, Mahmudov (38. Benson), Fernandez (88. Nijland)

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Bel Hassani (89. Quansah), Cziommer (76. Bruns), Rienstra, Rosheuvel (72. Tannane), Uth, Linssen

Scoreverloop:
40. Veldmate 0-1
90. Narsingh 1-1