Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Heracles Almelo - PEC Zwolle

Maximale score voor Zwolle na winst in Almelo
 
Na twee gespeelde wedstrijden heeft PEC Zwolle in ieder geval voor enkele uren de koppositie in handen. Op bezoek bij Heracles Almelo scoort de ploeg van trainer Ron Jans al na elf seconden via Jesper Drost. Na een spannende wedstrijd, die op en neer gaat, wint Zwolle met 1-3 in Almelo. ,,Het was heel boeiend, maar ik heb makkelijk praten", lacht trainer Jans na afloop.

Met de lichtgeblesseerde Joost Broerse op de bank begon Zwolle dus uitstekend aan de partij. Want al binnen het kwartier stond het al 0-2 voor Zwolle. Na de treffer van Drost - ,,nee, een plan voor de aftrap hadden we niet" - scoorde Kamohelo Mokotjo de tweede. Na een breedtebal van Youness Mokhtar kon de opgestoomde Mokotjo met een wippertje over Pasveer scoren. Daarna zakte het aan Zwolse kant iets weg. Heracles kwam beter in de wedstrijd, kreeg via Matthew Amoah ook een aantal kansen, maar had een eigen doelpunt van Maikel van der Werff nodig om terug in de wedstrijd te komen. De verdediger tikte na een hoekschop de bal achter Kevin Begois, die Diederik Boer (lies) verving. ,,We konden niet omgaan met de 0-2, mochten blij zijn met de 1-2 bij rust", vond Jans.

Ook in het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Aan beide kanten vielen voldoende mogelijkheden te noteren. Zo scoorde Fred Benson, maar werd hij teruggefloten wegens buitenspel en ging een vrije trap van Rochdi Achenteh net over het doel van Remko Pasveer. Aan de andere kant gingen schoten van Amoah en Bryan Linssen voorlangs. In de slotfase floot scheidsrechter Janssen voor een strafschop in Zwols voordeel. Invaller Guyon Fernandez werd door doelman Remko Pasveer uit balans gebracht volgens de arbiter. Mateusz Klich schoot de bal via Pasveer en het aluminium echter niet in het doel, waardoor de spanning bleef. In de absolute slotfase was het echter opnieuw Fernandez die scoorde. Net als vorige week tegen Feyenoord was de huurling dus trefzeker. ,,Dit is genieten", glunderde Drost.

Volgende week zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek in Nijmegen. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen N.E.C.