sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Hannover '96 - PEC Zwolle

PEC Zwolle sluit voorbereiding af met winst

PEC Zwolle heeft in de aanloop naar de Johan Cruijff Schaal een prima resultaat geboekt tegen Hannover'96. In Ilten wint de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 van de Duitse middenmoter door doelpunten van Mustafa Saymak en Ben Rienstra.

De wedstrijd begon niet zo goed voor de Zwollaren, die in het regenachtige Ilten al snel op achterstand kwamen. Het was Joselu die de bal uit een dood spelmoment achter doelman Diederik Boer kopte. Na die tegenslag ging Zwolle beter voetballen. Al snel volgde de beloning. Thanasis Karagounis stuurde Mustafa Saymak weg, die prima raak schoot. Vlak voor rust kwam de ploeg van Jans zelfs op voorsprong. Ben Rienstra ontfutselde zijn opponent de bal en schoot hard raak.

Na rust had Saymak kans om de ingevallen Nikos Ioannidis te bedienen. Dat lukte hem niet, waardoor een prima kans verloren ging. Aan de andere kant redde doelman Boer op een kopbal van spits ? en schoot ? voor een leeg doel over. Ook werd een doelpunt van Marcelo afgekeurd wegens een overtreding. In de slotfase had Denis Mahmudov nog kunnen scoren, maar zijn poging ging naast en over. ,,Ik ben tevreden over hoe we er voor staan", constateert trainer Ron Jans.

Volgende week zondag 3 augustus begint voor PEC Zwolle het seizoen met het duel om de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam Arena is om 18.00 uur Ajax de tegenstander.

Hannover'96-PEC Zwolle 1-2 (1-2).

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (83. Pereira), Broerse, Van Hintum, Mokotjo (77. Dekker), Rienstra, Saymak (65. Mahmudov), Drost, Karagounis (83. Moro), Nijland (46. Ioannidis)

Scoreverloop:
9. Joselu 1-0
27. Saymak 1-1
43. Rienstra 1-2