Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Go Ahead Eagles

PEC Zwolle wint IJsselderby

PEC Zwolle heeft met een 2-0 zege op Go Ahead Eagles revanche genomen op de eerder dit seizoen verloren IJsselderby in Deventer. Jesper Drost en Guyon Fernandez zorgen in de blessuretijd van de eerste (Drost) en de tweede helft (Fernandez) voor de doelpunten. ,,Dit is heerlijk", glundert Jesper Drost.

Zwolle had het in de beginfase lastig met Go Ahead, dat agressief aan het duel begon. Naarmate de eerste helft echter vorderde kwam de thuisploeg beter in het spel. Het leverde nauwelijks kansen op, omdat er in de eindpass het een en ander msiging. Fernandez kon net niet bij een voorzet van Bart van Hintum, terwijl Jarchinio Antonia aan de andere kant naast schoot. Vlak voor rust ontplofte het IJsseldelta stadion echter toch. Een heerlijke boogbal van Mateusz Klich kwam bij Drost en Fernandez terecht. De eerste schoot onberispelijk binnen. ,,Ik stond er het beste voor. Dat is een heerlijk gevoel", stelde Drost.

In de tweede helft had Zwolle kansen om de voorsprong te vergroten. Kamohelo Mokotjo kwam gevaarlijk door, maar hij vergat te schieten. Even daarvoor had Jeffrey Rijsdijk een aardige kans, maar zijn inzet werd gekraakt. Na een dik uur spelen kregen de gasten een strafschop. Klich maakte een overtreding op Antonia, waarna de bal op de stip ging. Jop van der Linden zag zijn nzet echter gestopt worden door Diederik Boer. In de slotfase zette Go Ahead aan, maar tot scoren kwam de ploeg van Foeke Booy niet. Fernandez besliste daardoor in de slotseconden het duel.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle in Alkmaar tegen AZ (14.30 uur).

PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 2-0 (1-0).
Toeschouwers:
12.500
Scheidsrechter: Gozobuyuk  

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse (77, Lachman), Van Hintum, Klich, Mokotjo (61. Mahmudov), Hiwat (72. Narsingh), Drost, Thomas, Fernandez

Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Van der Linden, Vriends, Schenk, Turuc (86. Amevor), Rijsdijk (59. Kolder), Overgoor, Houtkoop (77. Godee), Falkenburg, Antonia 

Scoreverloop:
45+1. Drost 1-0
90+4. Fernandez 2-0