sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

PEC Zwolle delft onderspit in IJsselderby
 
De eerste IJsselderby van het seizoen is een prooi geworden voor Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst nemen de Deventenaren al binnen het kwartier een 2-0 voorsprong. Go Ahead wint uiteindelijk met 4-1. ,,Complimenten voor de tegenstander, we kwamen er niet aan te pas", vertelt trainer Ron Jans.
 
In de opstelling van Zwolle was er ruimte voor Jesper Drost, dat ten koste ging van Stef Nijland. Veel hielp het niet, want al binnen zeven minuten lag de bal er al in. Een vrije trap van Jop van der Linden werd door Doke Schmidt binnen gekopt. Go Ahead zette snel druk, waar Zwolle totaal geen antwoord op had. ,,Je verwacht het wel, maar we konden er niets tegenin brengen", stelde Joost Broerse. De aanvoerder ging al binnen half uur naar de kant, Maikel van der Werff kwam erin. In die fase begon Zwolle iets beter te spelen, maar het leverde slechts een kansje op. Mustafa Saymak schoot net over het Deventer doel.
 
Na rust, met Mateusz Klich in het veld voor Drost, ging het niet veel beter. Een aanval over links belandde voor de voeten van Jarchinio Antonia, die simpel kon scoren. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs 4-0. Giovanni Gravenbeek maakte hands, de strafschop werd benut door Jop van der Linden. In de slotfase drong Zwolle nog aan op een eretreffer. Ryan Thomas raakte de paal, even daarvoor had Stef Nijland al voor 4-1 gezorgd. ,,We moeten zoals het zo mooi heet hier van leren. Het ging vandaag om de instelling. Die was altijd goed maar nu onvoldoende", aldus een teleurgestelde Jans.

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle 4-1 (2-0)
Toeschouwers: 7.731
Scheidsrechter: Van Boekel
 
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor (71. Amevor), Turuc, Rijsdijk, Antonia, Falkenburg (74. Godee), Houtkoop (85. Lambooij) 
 
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse (25. Van der Werff), Achenteh, Mokotjo, Thomas, Hiwat, Drost (46. Klich), Saymak (65. Nijland), Benson
 
Scoreverloop:
6. Schmidt 1-0
15. Falkenburg 2-0
57. Antonia 3-0
70. Van der Linden (strafschop)
84. Nijland 4-1