sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard

PEC Zwolle door na volgende ronde bekertoernooi

PEC Zwolle heeft de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. In eigen huis won de ploeg van trainer Ron Jans zonder noemenswaardige problemen van Fortuna Sittard. ,,Fortuna was zeker in de eerste helft een taaie tegenstander, maar we zijn door", constateert trainer Ron Jans na afloop.

De thuisploeg begon voor 7600 toeschouwers met Joost Broerse, Guyon Fernandez en Giovanni Gravenbeek in de basis. Dit ging ten koste van Fred Benson, Mustafa Saymak en Maikel van der Werff. Fortuna bleek in de eerste helft prima partij te bieden en was met enkele afstandschoten ook gevaarlijk. Bram van Polen haalde bovendien een bal van Patrick N'Koyi van de lijn. Zwolle was zelf gevaarlijk via onder meer Rodchi Achenteh. De middenvelder scoorde ook het openingsdoelpunt. Na een prima dieptebal schoot Achenteh beheerst binnen. Vlak voor rust had Mateusz Klich het duel al kunnen beslissen, maar na een prima aanval belandde zijn inzet op de paal. ,,Het was een moeizame wedstrijd van onze kant. We wilden ons revancheren na het duel met Vitesse en dat is niet helemaal gelukt."

PEC Zwolle scoorde pas in de slotfase de 2-0 en besliste daarmee de wedstrijd. Een corner werd door Joost Broerse binnengekopt. De verdediger stond weer eens in de basis. ,,Dat was wel lekker. Al haalden we vandaag ons niveau niet, we hebben wel het gewenste resultaat bereikt." In de veertig minuten voorafgaand aan de 2-0 kabbelde het duel voort. De thuisploeg controleerde het duel, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Met de uitslag was Jans uiteindelijk wel tevreden. ,,Al hadden we de weinige kansen die we kregen, wel moeten benutten." Morgenavond wordt bekend wie PEC Zwolle treft in de derde ronde van de beker.

Zaterdag aanstaande staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. NAC Breda is om 20.45 uur de tegenstander. 

PEC Zwolle - Fortuna Sittard 2-0 (1-0). 
Scheidsrechter: Sanders
Toeschouwers: 7600

Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen (59. Saymak), Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Achenteh (87. Eloisghiri), Gravenbeek, Klich, Nijland (64. Labylle), Fernandez

Fortuna Sittard: Kaya, Vets, Janssen, De Boer, Kis, Zennaro, Briels (82. Vankan), Khalouta, Nepomuceno, Vlug (69. Gulpen), N'Koyi (59. Amoah)

Scoreverloop:
20. Achenteh 1-0
86. Broerse 2-0