sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord - PEC Zwolle

PEC Zwolle kansloos onderuit in Rotterdam

Een schot van Stef Nijland in blessuretijd, gepakt door doelman Erwin Mulder. Verder is PEC Zwolle niet gekomen in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers nemen revanche voor het eerste competitieduel van dit seizoen, toen Zwolle Feyenoord nog versloeg. Ditmaal is de ploeg van Ronald Koeman veel te sterk voor Zwolle (3-0). ,,We moeten de Kerstvakantie maar gebruiken om eens goed na te denken hoe we dit weer kunnen opbouwen", baalt trainer Ron Jans. 

Na een indrukwekkende minuut stilte, wegens het overlijden van Martin Koeman, begon Feyenoord zeer scherp aan het duel. Binnen het half uur hadden de Rotterdammers al een handvol kansen bij elkaar gespeeld. Het was aan doelman Diederik Boer te danken dat Zwolle die beginfase overleefde. Diverse keren stond hij op de juiste plek om schoten van Lex Immers te pareren. De aanvallende middenvelder scoorde echter wel twee keer in de eerste helft. Bij de 1-0 kopte hij eerst nog op de voeten van Joost Broerse. De rebound schoot Immers wel onberispelijk raak. Enkele minuten later profiteerde hij van het wegglijden van Rochdi Achenteh. Met een schuiver in de verre hoek verschalke hij Boer voor de tweede keer deze avond. ,,Het was niet best", baalde Achenteh. ,,Het was weerloos, waardeloos, machteloos", constateerde Jans na afloop.

Met een trio wissels (Bart van Hintum, Stef Nijland en Giovanni Hiwat) probeerde trainer Jans te repareren wat er te repareren viel. ,,We wilden jongens erin die er misschien nog in geloofden en fris waren. Maar drie wissels is natuurlijk niet normaal." Na rust kreeg Zwolle in ieder geval minder kansen tegen. Feyenoord scoorde nog één keer, Jean-Paul Boëtius schoot de bal beheerst in het dak van het doel. In het restant van het duel hield de defensie de rijen gesloten. Nijland zorgde er in blessuretijd voor dat de gasten in ieder geval nog een doelpoging achter hun naam kregen. ,,We waren vol goede bedoelingen gekomen, maar daar is niets van gekomen", vertelde Jans na afloop.  

Na de winterstop speelt PEC Zwolle op 18 januari de eerstvolgende competitiewedstrijd. Vitesse is dan de tegenstander.

Feyenoord  - PEC Zwolle 3-0 (2-0).
Toeschouwers:
47.500
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Nijland, Van Hintum, Thomas (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers (82. Bakkal), Vormer, Schaken, Pellè, Boëtius (68. Goossens)

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Achenteh (46. Van Hintum), Mokotjo, Klich, Drost (46. Nijland), Saymak (46. Hiwat), Thomas, Benson

Scoreverloop:
33. Immers 1-0
39. Immers 2-0
55. Boëtius 3-0