sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Feyenoord

PEC Zwolle begint het seizoen met overwinning op Feyenoord 

Uitgerekend Gyon Fernandez is de gevierde man bij PEC Zwolle, als hij in de blessuretijd de winnende maakt tegen Feyenoord (2-1). De huurling van de Rotterdammers maakt een mooie vreugdesprong en terecht. Voor het tweede jaar op rij wint Zwolle in eigen huis van Feyenoord. ,,Dit is lekker beginnen", stelt Fernandez.

Zwolle begon in vrijwel dezelfde opstelling als in de laatste oefenwedstrijd tegen Ross County (5-1). Diederik Boer verving Kevin Begois, maar dat duurde niet al te lang. De doelman kreeg opnieuw last van zijn lies en moest na een kwartier het veld al verlaten. Toen lieten de Zwolse fans zich alweer horen, nadat ze twaalf minuten stil waren. Dit in verband met het overlijden van Alex Kijk in de Vegte. In die eerste helft gebeurde weinig voor de doelen. Feyenoord en Zwolle deden weinig met het balbezit. Kort voor rust was een vrije trap van Maikel van der Werff (redding Erwin Mulder) nog het gevaarlijkste moment. ,,We speelden wat meer op resultaat, zo leek het. En dat zien we hier liever niet", vertelde trainer Ron Jans grijnzend.

Dat kon hij ook na de treffer van Fernandez in blessuretijd. Even daarvoor was er nog een domper te noteren, toen Ruben Schaken vlak voor tijd Feyenoord op 1-1 bracht. Uit een corner scoorde hij, nadat Stefan de Vrij de bal weer inbracht. Zwolle leek toen al zeker van de overwinning na de treffer van Mateusz Klich na een dik uur spelen. De thuisploeg was toen de betere en had ook de meeste kansen. Jesper Drost was al eens dichtbij een treffer, maar een Feyenoord-been voorkwam dit. Bij de treffer van Klich gaf Drost de voorzet, hierdoor kon de Pool tegendraads binnenkoppen.

Fernandez moest na zijn doelpunt van camera na camera om zijn verhaal te doen. Rancune voelde hij echter niet ten opzichte van de club waarvoor hij twee seizoenen uitkwam. ,,Dit is ook één van de 34 wedstrijden. Zo benaderde ik het maar", aldus de matchwinnaar.

Volgende week komt PEC Zwolle voor het eerst in actie buiten Zwolle. In Almelo wordt er om 18.45 uur afgetrapt tegen Heracles Almelo.