sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Utrecht - PEC Zwolle

Verloren avond in Utrecht

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de derde uitzege op rij te boeken. In Utrecht brengen de Zwollenaren te weinig om aanspraak te maken tegen de plaatselijke FC. Spits Nicolai Brock-Madsen redt vlak voor tijd nog de eer voor PEC Zwolle: 3-1.

Z wolle begon met Youness Mokhtar in de basis, hij verving Kingsley Ehizibue. De thuisploeg was vanaf het beginsignaal de gevaarlijkste ploeg. Al in de eerste minuten was het Patrick Joosten die angstvallig dicht in de buurt van doelman Mickey van der Hart verdween. Zijn inzet ging maar net naast. De ploeg van Jans kwam zelf maar sporadisch onder de Utrechtse druk uit. Youness Mokhtar was nog dichtbij een treffer, maar zijn poging ging voorlangs. In die eerste helft gebeurde er verder niet zoveel meer, tot vlak voor rust. Gyrano Kerk kwam dankzij een listig balletje oog in oog met Van der Hart. Via aanvoerder Bram van Polen rolde de bal in het Zwolse doel. 

Direct na rust had Youness Mokhtar een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door Utrecht-keeper David Jensen. Niet lang daarna was aan de andere kant wel raak. Kerk was ditmaal attent en schoof de bal achter Van der Hart. Daarna had de thuisploeg de marge nog verder kunnen opvoeren. Van der Hart keerde oog in oog met Kerk knap, terwijl Sean Klaiber de doelman ook tot een redding dwong uit een vrije trap. Invaller Nacer Barazite pikte in de slotfase nog een doelpuntje mee, voordat kersverse vader Nicolai Brock-Madsen de eer redde namens Zwolle. ,,V oor mij is dit hoe dan ook een mooie dag. Vader worden is het speciaalste wat ik heb meegemaakt."

Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. In Alkmaar wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen AZ.

FC Utrecht - PEC Zwolle 3-1 (1-0).
Toeschouwers:
18.439
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaarten: Ayoub (FC Utrecht), Van Polen, Ongenda (PEC Zwolle)

Opstellingen:
FC Utrecht: Jensen, Troupée, Van der Maarel, Janssen, Van der Meer, Leeuwin, Ayoub, Klaiber, Joosten (75. Barazite), Kerk (87. Labyad), Haller (87. Zivkovic)  

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (64. Marinus), Mokhtar (64. Ongenda), Thomas, Menig (88. Achahbar), Brock-Madsen

Scoreverloop:
43. Van Polen (eigen doelpunt) 1-0
49. Kerk 2-0
80. Barazite 3-0
86. Brock-Madsen