sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Utrecht - PEC Zwolle

Derde overwinning op rij voor PEC Zwolle

NAC Breda, Roda JC en FC Utrecht; het is een aardig rijtje clubs dat PEC Zwolle de afgelopen weken heeft verslagen. De zege in en tegen Utrecht krijgt in de tweede helft gestalte. Invallers Denis Mahmudov en Fred Benson buigen een 1-0 achterstand om tegen tien Utrechters (1-2). ,,We hebben een mazzelperiode", vindt Ron Jans.

In een winderig Utrecht viel er in de eerste helft maar weinig te beleven. Zowel de thuisploeg als Zwolle slaagde er maar niet in om veel te c reëren . De vele regen hielp daarbij ook niet. ,,Neemt niet weg dat beide ploegen slecht speelden. Het was al moeilijk om de bal naar dezelfde kleur te spelen", vond Jans. Daaruit viel ook het openingsdoelpunt. Zwolle verspeelde de bal op het middenveld, waarna de thuisploeg in de omschakeling toesloeg. Juan Sébastian Agudelo schoot de bal hard binnen. De ploeg van Jans kwam niet veel verder dan een schot van Mustafa Saymak, dat gekeerd werd door doelman Robbin Ruiter.

Na rust schoot Utrecht uit de startblokken, met een schot op de lat van Steve De Ridder. Daarna kwamen de gasten beter in hun spel. Zeker omdat Adam Sarota een rode kaart kreeg van scheidsrechter Sanders. ,,Het kantelpunt in de wedstrijd", vond Bram van Polen. Met invaller Mahmudov koud in het veld, kantelde het scoreverloop. De aanvaller kopte een voorzet van Saymak binnen. Niet veel later schoot Benson Zwolle zelfs op voorsprong. Utrecht drong in de slotfase nog aan, maar Zwolle behield de drie punten. ,,We hebben nu een mazzelperiode, maar voetballend moet het absoluut nog beter. Daar gaan we hard aan werken", stelde Jans.

Zondag komt Zwolle weer in actie. Om 14.30 uur wordt er in een uitverkocht IJsseldelta stadion afgetrapt tegen Ajax.

FC Utrecht - PEC Zwolle 1-2 (1-0).
Toeschouwers: 15.831
Scheidsrechter:
Sanders
Rode kaart:  Sarota
Gele kaart: De Ridder (FC Utrecht), Broerse (PEC Zwolle) 

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Delpierre (85. Koevermans), Heerlings (46. Markiet), Van der Winden (46. Dorda), Ayoub, Sarota, Toornstra, Oar, Agudelo, De Ridder

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (72. Mahmudov), Broerse, Van Hintum, Klich (71. Nijland), Gravenbeek, Karagounis (46. Benson), Drost, Saymak, Fernandez

Scoreverloop:
24. Agudelo 1-0
74. Mahmudov 1-1
77. Benson 1-2