Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Utrecht

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Utrecht

Ploeg van Ron Jans is de bovenliggende partij, maar wint niet van FC Utrecht (1-1).

PEC Zwolle heeft de eerste punten van het seizoen gemorst. In eigen huis is de ploeg van trainer Ron Jans de betere, maar vergeet het dit om te zetten in doelpunten. Hierdoor eindigt het duel in 1-1, maar blijft Zwolle wel koploper door het puntenverlies van PSV. "Na rust hoop je Utrecht moe te krijgen en dan scoren zij. Voor het eerst win ik niet bij Zwolle. Dat winnen wende wel", lacht Jans.

Zonder Youness Mokhtar, maar met Guyon Fernandez in de basis, begon Zwolle prima aan het duel. Er werd vroeg druk gezet en Utrecht stond daardoor snel onder druk. Echt grote kansen leverde dit niet op. Halverwege het eerste bedrijf waren er wat schoten van onder meer Fred Benson, maar die werden geblokt door de Utrechtse verdediging. Ook ging het regelmatig in de Zwolse opbouw mis, zonder dat Utrecht heel gevaarlijk werd. ,,Dat dwongen ze af", vond Jans.

Aan het begin van de tweede helft kwam Utrecht, ondanks het Zwolse overwicht, op voorsprong. Willem Janssen kopte een vrije trap van Jens Toornstra binnen. ,,We hebben weinig lengte, dus dan kan dat gebeuren", wist Jans. Toch liet Zwolle zich niet uit het veld slaan. Er werd meer en meer druk naar voren gezet. Invaller Stef Nijland kreeg twintig minuten voor tijd een prima kans, maar hij stuitte op Jeroen Verhoeven. Een paar minuten later was het wel raak, toen diezelfde Nijland een voorzet van Jesper Drost binnenwerkte. In het vervolg wilde de thuisploeg nog wel voor de winst gaan, maar tot grote kansen leidde dit niet meer. ,,Als wij gewonnen hadden, waren dat gestolen punten geweest", besefte Utrecht-coach Jan Wouters.

Na twee weken onderbreking in verband met de interlandperiode, gaat de competitie voor PEC Zwolle verder in Amsterdam. Ajax is op 14 september om 18.45 uur de tegenstander.