sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Groningen

Treffer Botteghin doet PEC Zwolle pijn

De bal wordt na een afgeslagen vrije trap opnieuw het strafschopgebied van PEC Zwolle ingeslingerd. Uitgerekend Eric Botteghin, die vier jaar in Zwolle heeft gespeeld, kopt de bal achter Diederik Boer. Hierdoor verliest Zwolle op eigen veld van FC Groningen (0-1) en lijkt plaats acht uit beeld. ,,Dit is heel frusterend", baalt Maikel van der Werff.

Zwolle begon zonder Kamohelo Mokotjo (enkel) uitstekend aan het duel. In de beginfase zette de thuisploeg goed druk op de Groningers. Het leverde ook prima kansen op. Een voorzet van Furdjel Narsingh werd door doelman Marco Bizot maar net op tijd overgetikt. Uit die hoekschop schoot Jesper Drost hard op doel, maar ook die inzet keerde Bizot. Na ruim een kwartier spelen werd Fred Benson prima diepgestuurd, zijn inzet ging maar net over het Groningse doel. ,,Ëen geweldig moment om te scoren, maar Fred schiet hem over", aldus trainer Ron Jans. Later kreeg hij de bal in de voeten gespeeld van doelman Bizot, maar de aanvaller kon er niets mee doen. De gasten beperkten zich vooral tot verdedigen en toonden maar weinig aanvallende intenties. In de counter waren ze nauwelijks gevaarlijk. ,,Ze stonden negentig minuten lang voor het eigen doel", vond Van der Werff.

Furdjel Narsingh moest in de rust het veld ruimen voor Guyon Fernandez. Met twee spitsen kreeg Zwolle minder kansen dan voor de rust. ,,We dachten met twee spitsen meer voorin klaar te kunnen spelen. De voorzetten kwamen er alleen niet", constateerde Jans. Halverwege de tweede helft kwam Gronigen op voorsprong. Botteghin kopte raak uit een vrije trap. Zwolle probeerde het daarna nog wel, maar het bleef bij 0-1. ,,We hebben te weinig power voorin om dit soort wedstrijden te beslissen", constateerde Jans wrang.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC. De aftrap is om 14.30 uur.

PEC Zwolle - FC Groningen 0-1 (0-0).
Toeschouwers:
12.500
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Van Polen, Lachman (PEC Zwolle), Kappelhof (FC Groningen)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Klich (66. Nijland), Gravenbeek, Narsingh (46. Fernandez), Drost, Thomas (82. Broerse), Benson

FC Groningen: BIzot, Hateboer, Kappelhof, Botteghin, Burnet, Lindgren, Kieftenbeld, Chery, Adorjan (84. Van Nieff), Kostic (90+3. Kirm), Zivkovic

Scoreverloop:
70. Botteghin 0-1