Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Groningen - PEC Zwolle

PEC Zwolle pakt zwaarbevochten punt

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Groningen. De thuisploeg heeft de betere kansen, maar de Zwolse defensie weet zich goed staande te houden. "Dit is de eerste keer dit seizoen dat we tevreden zijn met een punt", stelt trainer Ron Jans na afloop.

Zwolle had het vanaf het eerste begin lastig. Groningen zette vroeg druk en dat leidde tot enkele prima kansen. Richairo Zivkovic was binnen het kwartier gevaarlijk, maar hij kopte recht op doelman Diederik Boer af. De grootste kans voor de thuisploeg was voor Andraz Kirm en Filip Kostic. De eerste stuitte op Boer, waarna Kostic in de rebound de bal in het zijnet schoot. "Groningen speelde heel fysiek, terwijl wij willen voetballen", stelde Kamohelo Mokotjo. Zwolle stelde daar kansjes van Fred Benson, Ryan Thomas en Giovanni Hiwat tegenover, maar tot scoren kwamen beide teams niet.

Na rust had Zwolle het duel beter onder controle. Groningen was minder vaak gevaarlijk en in de counter kwamen de gasten tot enkele prima kansen. Ryan Thomas scoorde, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant stopte Boer een vrije trap van Kostic. In de slotfase rook Groningen meer en was invaller David Texeira heel dichtbij de winnende treffer. Zijn schot ging rakelings naast. "We zijn hier heel goed weggekomen. Zeker met dat schot van Texeira in blessuretijd, want dat was nog wel de grootste kans", aldus Jans.

Volgende week speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen RKC Waalwijk. Aftrap is zaterdag om 18.45 uur.

FC Groningen  - PEC Zwolle 0-0.
Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 21.453

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Thomas (84. Van Hintum), Hiwat, Saymak, Nijland (80. Labylle), Benson

FC Groningen: Bizot, Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Hiariej, Kieftenbeld, Chery, Kirm (62. De Leeuw), Zivkovic (75. Texeira), Kostic