Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Emmen

Vrijdagavond stond voor PEC Zwolle de eerste echte test op het programma. In Wijthmen, waar eind juni de voorbereiding voor PEC Zwolle begon, was FC Emmen de tegenstander. De ploeg van trainer Dick Lukkien en voormalig FC Zwolle-speler Alexander Bannink, spelend in de Jupiler League, werd met 3-0 verslagen op het perfecte speelveld van VV Wijthmen.

PEC Zwolle begon voortvarend, maar de eerste twee kansen waren voor de Emmenaren. Glenn Bijl kreeg een dot van een kans, maar stuitte op Diederik Boer, die ook een antwoord had op een tweede Emmense schietkans. Vijf minuten later zette Mustafa Saymak keeper Dennis Telgenkamp voor het eerst aan het werk. Na eens splijtende pass van Ryan Thomas, eindigde de inzet van Saymak eveneens op de sluitpost. Een minuut later had PEC Zwolle meer succes. Thomas werd in de vijandelijke zestien naar de grond gewerkt en een penalty volgde. Het was Bram van Polen die Zwolle vervolgens op 1-0 zette.

Vanaf dat moment dicteerde PEC Zwolle het duel. Youness Mokhtar was met een streep van afstand dichtbij de 2-0, maar mikte net naast. Piotr Parzyszek verdubbelde na vijfendertig minuten spelen de score uit een hoekschop. De credits konden naar de nemer van de corner, Mokhtar. Parzyszek kwam voor zijn directe tegenstander en rondde bekwaam af. Ook de 3-0 leek op naam van Parzyszek te komen. Na een oogstrelende aanval bleek Telgenkamp echter nog net een hand tegen de bal te krijgen. Na rust had PEC Zwolle de touwtjes wederom stevig in handen. Met bij vlagen goed combinatiespel werd de Emmense defensie vastgepind op de eigen speelhelft. Invaller Adham El Idrissi kegelde een kwartier voor tijd na een aanval uit het boekje de 3-0 tegen de touwen. Via de onderkant van de lat belandde de bal in het doel, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. John van 't Schip, die halverwege de tweede helft de nodige wissels doorvoerde, zag dat zijn team in het restant van de tweede helft nauwelijks in de problemen kwam.

Aanstaande dinsdag, 18 juli, speelt PEC Zwolle voor het eerst op het vernieuwde speelveld in het MAC3PARK stadion. Tegenstander is om 19:30 uur Almere City FC. Eerst wacht nog de Open Dag (zaterdagmiddag) om 13:00 uur.

PEC Zwolle - FC Emmen: 3-0 (2-0)   
Scheidsrechter:   dhr. Van der Eijk  
Gele kaarten:  Sandler (PEC Zwolle)

Toeschouwers: 1500

Opstellingen:    
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (75' Schenkeveld), Sandler (64' Van de Pavert), Marcellis (75' Van Looy), Van Polen (75' Kvída), Bakker (75' Van Wijnen), Thomas (46' Reijnders), Saymak (72' Van Putten), Israelsson (64' Witteveen), Parzyszek (72' El Idrissi), Mokhtar (75' Benschop).

FC Emmen: Telgenkamp, Lima, Veldmate, Klok, Huizing, Ben Moussa, Bilate, Bannink, Peters, Bijl, Loen.

Scoreverloop: 12' Van Polen pen. 1-0, 36' Parzyszek 2-0, 73' El Idrissi 3-0.