sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Excelsior - PEC Zwolle

Eenvoudige zege brengt PEC in kwartfinale

PEC Zwolle heeft eenvoudig de kwartfinale van de KNVB-Beker bereikt door een 1-4 zege bij Excelsior. Op bezoek in het Rotterdamse Kralingen is een snel verkregen 0-2 voorsprong cruciaal. Fred Benson is met twee treffers de gevierde man. Donderdagavond wordt er geloot en weet Zwolle wie het in de kwartfinale treft.   

Met Mateusz Klich uit voorzorg aan de kant begon Zwolle scherp aan het duel. Binnen tien minuten was het duel eigenlijk al beslist. Nadat Lars Veldwijk de eerste kans van de wedstrijd verprutste namens Excelsior, scoorde de ploeg van Ron Jans wel uit de eerste de beste kans. Bart van Hintum stuitte met zijn afstandsschot nog op doelman Jordy Deckers, de rebound wel door de al vallende Benson in het lege doel getikt. “Je weet dat Bart een lastig schot heeft voor keepers”Twee minuten later deed Benson het scoren nog eens dunnetjes over, ditmaal met het hoofd. Giovanni Hiwat zette met links voor, de spits hoefde alleen zijn hoofd nog tegen de bal te zetten. “Een lekker doelpunt met een prima voorbereidende actie”, lacht Fred Benson.

In het restant van die eerste helft bleef Zwolle de bovenliggende partij. Jesper Drost kreeg nog een prima mogelijkheid om de voorsprong verder op te voeren, maar zijn inzet belandde in de handen van Deckers. Excelsior kreeg vlak voor rust nog een mogelijk via Veldwijk, maar die inzet ging naast het doel van Diederik Boer.

Ook in de tweede helft viel er maar weinig te genieten. Excelsior probeerde het wel, massaal gesteund door de fans op de Robin van Persie-tribune, maar tot al te veel gevaar leidde het niet. De Zwolse gasten, met Kevin Begois in die tweede helft op doel, kwamen nauwelijks in de problemen. Een domper was wel het uitvallen van Darryl Lachman, die met een pijnlijke hamstring gewisseld werd. “Dat zeg er niet goed uit, een smet op de avond”, baalde trainer Ron Jans. Een prima aanval via Ryan Thomas, die Rochdi Achenteh wegstuurde, belandde voor de voeten van Hiwat. Hij scoorde de 0-3. Niet veel later mocht Excelsior via Veldwijk nog een eretreffer maken. Ook Achenteh pikte een treffer mee, zijn inzet was te machtig voor Deckers.

Donderdagavond wordt dus bekend wie PEC Zwolle in de kwartfinale van het bekertoernooi treft. Zaterdagavond staat de laatste competitiewedstrijd van 2013 op het programma. Opnieuw speelt Zwolle dan in Rotterdam, in De Kuip is Feyenoord de opponent. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt.

Excelsior – PEC Zwolle 1-4 (0-2)
Toeschouwers: 2467
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaart: Fischer (Excelsior), Drost (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Excelsior: Deckers, Karami, Van Diermen, Fischer, Woudenberg, Auassar (77. Stans), Hutten (69. Kalisse), Kruys, Blij (41. Botaka), Veldwijk, Vermeulen 

PEC Zwolle: Boer (46. Begois), Van Polen (62. Gravenbeek), Lachman (61. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Achenteh, Hiwat, Drost, Thomas, Benson

Scoreverloop:
8. Benson 0-1
10. Benson 0-2  
76. Hiwat 0-3
78. Veldwijk 1-3

83. Achenteh 1-4