sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag AZ - PEC Zwolle

PEC Zwolle verliest in Alkmaar

PEC Zwolle heeft op bezoek bij AZ met 2-1 verloren. De Alkmaarders scoren al binnen twintig minuten twee keer, waardoor het een lastige middag is voor Zwolle. Mustafa Saymak redt vlak voor rust de eer, maar verder komt de ploeg van Ron Jans niet. ,,Vanaf seconde een leek het nergens op. Ik kan er niet tegen als mensen waar ik verantwoordelijk voor ben er met de pet naar gooien", stelt de ontevreden Jans. 

Diederik Boer was heel belangrijk voor de gasten, hij redde een aantal keren bekwaam. Toch kon ook hij niet voorkomen dat AZ snel met 2-0 voor stond. Eerst vloog een voorzet van Steven Berghuis binnen, daarna scoorde Aron Johannson. Boer redde in die eerste helft nog een keer of zes, waarmee hij zijn team op de been hield. ,,Complimenten voor hem", vond Mustafa Saymak. De middenvelder scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer uit een voorzet van Jesper Drost. Het was een van de weinige keren dat Zwolle voor het doel van Esteban verscheen, want het was slordig aan Zwolse zijde.

Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo werden in de rust vervangen door Joost Broerse en Mateusz Klich. Met dit tweetal verbeterde het Zwolse spel iets, maar al te veel kansen kreeg de ploeg van Jans niet. Een vrije trap van Maikel van der Werff, de bal ging in de muur van AZ, was eigenlijk nog de grootste mogelijkheid. AZ had veel meer mogelijkheden. Zo schoot Nemanja Gudelj oog in oog met Boer naast. De doelman stopte ook een penalty van spits Aron Johannson. Ook Roy Beerens en Johann Berg Gudmundsson hadden kansen op meer Alkmaarse treffers, maar onder meer de lat en Boer hielden Zwolle in de wedstrijd. Genoeg voor een gelijkspel was het echter niet. ,,Alleen Boer mogen we bedanken, die krijgt een tien. Woensdag gaat het heel anders", hoopt Jans.

Woensdag wacht voor PEC Zwolle de belangrijke halve finale van de KNVB Beker tegen N.E.C. De aftrap in het IJsseldelta stadion is woensdag om 20.45 uur. 

AZ-PEC Zwolle 2-1 (2-1).
Scheidsrechter:
Nijhuis
Toeschouwers : 15.285
Gele kaarten
: Broerse, Van Polen (PEC Zwolle)

AZ: Esteban, Johansson, Viergever, Gouweleeuw, Poulsen, Elm, Ortiz, Gudelj (76. Henriksen), Berghuis (73. Gudmundsson), Johannsson (73. Avdic), Beerens

PEC Zwolle : Boer, Van Polen, Lachman (46. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo (46. Klich), Drost, Karagounis, Saymak, Mahmudov (73. Hiwat), Benson

Scoreverloop:
6. Berghuis 1-0
14. Nemanja Gudelj 2-0
43. Saymak 2-1
Bijzonderheid: 54. Johannsson (AZ) mist strafschop