sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - AZ

Eerste thuisnederlaag voor PEC Zwolle

PEC Zwolle is de ongeslagen thuisstatus van dit seizoen kwijt. AZ is in het IJsseldelta stadion met 0-2 te sterk door treffers van Joost Broerse (eigen doelpunt) en Nick Viergever. ,,Het is AZ goed gelukt om ons te bespelen. Na de eigen goal zat het er eigenlijk niet meer in voor ons", baalt trainer Ron Jans.

Leroy Labylle mocht door de blessure van Mustafa Saymak voor het eerst in de basis starten bij Zwolle, dat in het eerste kwartier prima speelde. De ploeg zette AZ onder druk en het leverde ook kansjes op. Onder meer Fred Benson en Stef Nijland waren gevaarlijk, maar treffers leverde het niet op. Ook een vrije trap van Nijland werd door Esteban uit het doel geranseld. Een pijnlijke enkel zorgde ervoor dat Kevin Begois het veld na een dik half uur moest verlaten. Leon ter Wielen verving hem. ,,Lekker om weer terug te zijn", vond de invaller. Enkele minuten later lag de bal al wel achter hem in het doel. Een vrije trap van Maarten Martens ging via Joost Broerse in het eigen doel.

Direct na rust was Giovanni Hiwat met twee schoten gevaarlijk, maar het zijnet en doelman Esteban voorkwamen de gelijkmaker. Uit een corner maakte Nick Viergever vlak daarna de 0-2, wat het Zwolse karwei er niet eenvoudiger op maakte. AZ hield de linies gesloten en tot Zwols gevaar leidde het nauwelijks. In de tegenstoot was AZ nog gevaarlijk, maar doelman Ter Wielen redde prima op inzetten van Roy Beerens en Mattias Johansson. En dus was de eerste thuisnederlaag van dit seizoen een feit. ,,We missen veel spelers, maar kwamen vandaag ook veel kwaliteit tekort. De ene week zijn we kampioenskandidaat, maar nu niet", stelde trainer Jans na afloop.

Woensdag speelt PEC Zwolle voor de KNVB-beker een thuiswedstrijd. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen de amateurs van Wilhemina'08.

PEC Zwolle - AZ 0-2 (0-1)     
Scheidsrechter: Jansen      
Toeschouwers: 12.218
     
Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois (35. Ter Wielen), Van Polen, Lachman, Broerse (56. Van Hintum), Achenteh, Mokotjo, Klich, Hiwat, Nijland, Labylle (75. Eloisghiri), Benson     

AZ: Esteban, M. Johansson, Gouweleeuw,Wuytens, Viergever, Ortiz, Gudelj, Martens (68. Henriksen), Beerens, A. Johansson (75. Berghuis), Gudmundsson (63. Elm)  

Scoreverloop: 
37. Broerse (eigen doelpunt) 0-1
53. Viergever 0-2