Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Almere City

Dinsdagavond heeft PEC Zwolle opnieuw een oefenwedstrijd afgewerkt. Tegenstander was Almere City FC, uitkomend in de Jupiler League. Het was voor PEC Zwolle de eerste wedstrijd op het nieuwe en verhoogde speelveld van het eigen MAC3PARK stadion. Door doelpunten van Piotr Parzyszek en Youness Mokhtar, trok Zwolle aan het langste eind: 3-0.

Na amper zeven minuten spelen kwam PEC Zwolle al op voorsprong. Aanvoerder Bram van Polen stond aan de basis van de succesvolle aanval, met een afgemeten steekbal op Erik Israelsson, die op zijn beurt oog had voor Parzyszek. Voor de aanvaller was het maar een koud kunstje om de bal langs keeper Roy Pistoor te schuiven: 1-0. De doelman van de gasten uit Flevoland moest luttele minuten later het veld geblesseerd verlaten, waardoor Mike Grim de plek onder de lat bij Almere innam. De keeper had al snel een goed antwoord op een verraderlijk schot van Mokhtar, die een zeer fraaie actie van Ryan Thomas daarmee niet wist te verzilveren. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam na een klein half uur. Jeffrey Rijsdijk volleerde de bal uit een moeilijke hoek richting het doel van Mickey van der Hart, maar de sluitpost zag de bal voorlangs verdwijnen.

Hierna was PEC Zwolle weer aan zet, dat voornamelijk over de rechterflank via de opkomende Kingsley Ehizbue het nodige gevaar stichtte. De 2-0 vier minuten voor rust ontstond overigens aan de linkerzijde van het veld. Linksback Van Polen leek op weg naar een doelpunt, maar werd door Grim gestuit. Parzyszek stond goed opgesteld om alsnog de marge naar twee te brengen. In de slotseconden van de eerste helft werd het zelfs nog 3-0. Mokhtar trof doel met een schot van buiten het strafschopgebied, nadat Ehizibue de bal op de achterlijn kon terugleggen.

Sven Braken was met een door Dirk Marcellis van richting veranderd schot na rust dichtbij de eerste tegengoal voor PEC Zwolle in de voorbereiding, maar de bal ketste boven Van der Hart tegen de kruising. Na ruim een uur spelen wisselde John van 't Schip op Van der Hart na alle basisspelers, waardoor er in het laatste half uur een piepjong elftal stond opgesteld. Toch kwamen de Zwollenaren vrijwel niet in gevaar. Gescoord werd er zelf ook niet meer, waardoor Zwolle voor de vierde keer deze voorbereiding (SC Genemuiden, HZVV en FC Emmen) een 3-0 zege kon bijschrijven.

PEC Zwolle - Almere City FC: 3-0 (3-0)   
Scheidsrechter: dhr. Mulder 
Gele kaarten: -

Toeschouwers: 1700

Opstellingen:    
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (62' Bruintjes), Van de Pavert (62' Van Looy), Marcellis (62' Van Wijnen), Van Polen (62' Kvída), Bakker (62' Van Ark), Saymak (62' Ten Have), Thomas (62' Reijnders), Israelsson (62' Schet), Parzyszek (62' Witteveen), Mokhtar (62' Van Putten).

Almere City FC: Pistoor, Van Hilten, Owusu, Mirani, Blackson, Vet, Rijsdijk, Salasiwa, S. Ahannach, Valpoort, Quekel.

Scoreverloop: 7' Parzyszek 1-0, 41' Parzyszek 2-0, 45+1' Mokhtar 3-0)

Een uitgebreid foto-verslag is te vinden op Facebook