sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax

PEC Zwolle schrijft historie met winst KNVB-Beker

PEC Zwolle heeft historie geschreven door de finale van de KNVB-Beker winnend af te sluiten. In Rotterdam versloeg de ploeg van trainer Ron Jans Ajax met liefst 5-1. De doelpunten kwamen op naam van Ryan Thomas (twee), Guyon Fernandez (twee) en Bram van Polen. 

De wedstrijd begon juist zo in mineur. Niet alleen kwam Ajax snel op voorsprong (Ricardo van Rhijn), door het vuurwerk dat op het veld werd gegooid lag het duel een kwartier stil. Gelukkig ging de wedstrijd, na overleg met de diverse partijen, gewoon door. En dat legde Zwolle geen windeieren. Via een van richting veranderd schot bracht Ryan Thomas de ploeg van trainer Ron Jans al snel weer langszij. Enkele minuten later ontplofte het Zwolse deel van De Kuip. Een vrije trap van Maikel van der Werff belandde op de paal, de rebound werd een prooi voor Thomas. ,,Goed dat ie zo alert was”, grijnsde Van der Werff. Nog voor rust was het Guyon Fernandez die de marge op 4-1 bracht. Eerst werd hij gelanceerd door Kamohelo Mokotjo, niet veel later kopte hij een voorzet vanaf de rechterkant binnen.

Na de rust besliste Bram van Polen het duel, door uit een hoekschop de bal achter doelman Kenneth Vermeer te werken. Vanaf dat moment was het bij de Zwolse aanhang wel duidelijk, dat PEC Zwolle de beker ging winnen. Vocaal steunden zij hun ploeg, ook al toen Ajax nog op voorsprong stond. ,,Dit was echt geweldig”, stamelde Bram van Polen. Zwolle miste nog enkele grote kansen om de score nog verder op te voeren. Na afloop barste het feestgedruis los.

Volgende week speelt PEC Zwolle weer voor de competitie. PSV is komende zondag om 14.30 uur de tegenstander in het eigen IJsseldelta stadion.

PEC Zwolle – Ajax 5-1 (4-1).
Toeschouwers: 42.500
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: Van Polen (PEC Zwolle), Blind (Ajax)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse (70. Lachman), Van Hintum, Mokotjo, Klich, Saymak (63. Narsingh), Drost, Thomas (82. Gravenbeek), Fernandez

Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Moisander (53. Poulsen), Denswil, Boilesen, Blind, Klaassen, Serero, Sightorsson, Bojan (53. De Sa), Schone (79. Kishna)

Scoreverloop:
5. Van Rhijn 0-1
7. Thomas 1-1
11. Thomas 2-1
20. Fernandez 3-1
33. Fernandez 4-1
50. Van Polen 5-1