Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax

Verdienstelijk punt voor PEC Zwolle

In een kolkend IJsseldelta stadion heeft PEC Zwolle verdienstelijk gelijkgespeeld tegen landskampioen Ajax. Het 1-1 gelijkspel levert veel blije gezichten op. Na het snelle Amsterdamse doelpunt via Davy Klaassen bezorgt Guyon Fernandez de thuisploeg het punt. ,,Dit voelt als een overwinning", glundert trainer Ron Jans.

Met Bram van Polen centraal achterin begon Zwolle aardig aan het duel. Toch was het Ajax dat uit een dood spelmoment de score opende. Uit een vrije trap kon Klaassen geheel vrijstaand binnenkoppen. In de fase daarna waren de Amsterdammers de bovenliggende partij. Siem de Jong was zelfs dichtbij de 0-2. Een volley van hem ging maar net over het doel van doelman Diederik Boer. ,,We werkten hard maar hadden niet genoeg lef na de vroege 0-1. Toch bood ons spel voldoende perspectief op de 1-1", vond Jans. ,,We hadden daarmee ook wel geluk", vond Bram van Polen. Die gelijkmaker kwam er ook. Na ruim een half uur spelen bleek ook Zwolle dodelijk effectief. Guyon Fernandez werd weggestuurd door Mateusz Klich. In twee instanties schoot de spits de bal achter doelman Kenneth Vermeer. Boer redde Zwolle op slag van rust, door een kopbal van Veltman te keren.

In de tweede helft was Zwolle zelfs de gevaarlijkste ploeg. Ajax had wel balbezit maar kreeg, op een kans van De Jong na, weinig voor elkaar. De thuisploeg groeide in de wedstrijd en kreeg na kleine zeventig minuten zelfs een gigantische kans om op voorsprong te komen. Invaller Fred Benson schoot op goed geluk, zijn inzet belandde op de paal. In de rebound schoot Jesper Drost op de lat, waarna de tweede rebound van Klich gepakt werd door Vermeer. Ajax probeerde in de slotfase nog om puntverlies in Zwolle te voorkomen, maar slaagde daar niet in. En dus brak er een spontaan feest uit in het sfeervolle IJsseldelta stadion. ,,Je loopt wel eens in het mes. Dit was een flink mes. We mogen van geluk spreken dat we nog een punt halen hier", sprak Ajax-trainer Frank de Boer na afloop. ,,Ondanks zoveel blessures achterin geef je maar één kans weg, een schot op de voeten van Boer. Dit voelt als een overwinning", vond Jans. 

PEC Zwolle - Ajax 1-1 (1-1).
Toeschouwers:
12.500
Scheidsrechter: Braamhaar

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis (89. Nijland), Saymak, Mahmudov (74. Thomas), Fernandez (62. Benson)

Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald (74. Sightórsson), Blind, Serero (59. Duarte), Klaassen, Krikic (59. Fischer), De Jong, Schone

Scoreverloop:
7. Klaassen 0-1
36. Fernandez 1-1