sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax - PEC Zwolle

PEC Zwolle verliest met opgeheven hoofd

PEC Zwolle heeft een unieke kans op een overwinning op Ajax laten liggen. In Amsterdam is de ploeg van trainer Ron Jans zeker in de tweede helft de bovenliggende partij, maar verliest het wel met 2-1. ,,Er zat zeker meer in", beaamde doelman Kevin Begois.

Zwolle trad in Amsterdam aan met Stef Nijland op de linksbuitenpositie en Mateusz Klich op 'tien'. Bart van Hintum stond. linksback, waardoor Rochdi Achenteh doorschoof naar het middenveld. In het eerste kwartier was het aftasten aan Zwolse zijde. Ajax kreeg in die fase ook een prima kans. Stefano Denswil kopte, na een afgeslagen hoekschop, op doelman Kevin Begois. De Zwolse goalie redde prima. Naarmate het eerste bedrijf vorderde kwam Zwolle beter en beter in de wedstrijd. Er werd prima gecombineerd, alleen leverde het nauwelijks grote kansen op. Mustafa Saymak scoorde wel, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. ,,Van zo'n moment moeten we niet afhankelijk zijn", vond trainer Jans.

Na rust speelde Zwolle hetzelfde spel. Het leverde via het wegsturen van Fred Benson prima kansen op. Doelman Kenneth Vermeer redde de eerste poging, de volgende inzet ging ver naast. Zeker in die fase had Zwolle op voorsprong kunnen komen. ,,We hebben te weinig gepakt", besefte Begois. Een dik kwartier voor tijd ging het fout. Thulani Serero schoot op het Zwolse doel, waar Kamohelo Mokotjo en Begois nog op de grond lagen. Hierdoor konden beiden de inzet van de Zuid-Afrikaan niet meer tegenhouden. Niet veel later belandde een schot van één van de Amsterdammers via de paal tegen Maikel van der Werff aan. Hierdoor rolde de bal in het doel. Dat het in de slotfase via Giovanni Gravenbeek nog even spannend werd, mocht niet meer baten. Zwolle is haar ongeslagen status kwijt. ,,Maar we moeten het hoofd niet laten hangen. We kunnen hieruit veel vertrouwen putten", vond trainer Jans.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd in Arnhem. Tegen Vitesse wordt er om 12.30 uur afgetrapt.

Ajax - PEC Zwolle 2-1 (0-0). 73. Thulani Serero 1-0, 77. Maikel van der Werff 2-0, 89. Giovanni Gravenbeek 2-1

Gele kaarten: Boilesen (Ajax), Van Polen, Nijland (PEC Zwolle)

Scheidsrechter: dhr. Wiedemeijer

Opstellingen:

Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen, Schone, Serero, Duarte (71. Sightorsson), Sana, Hoessen (62. De Jong), Fischer (62. Bojan)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff (89. Labylle), Van Hintum, Mokotjo, Achenteh, Saymak, Klich, Nijland (71. Gravenbeek), Benson (68. Fernandez)