sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - PEC Zwolle

PEC Zwolle pakt punt in Den Haag

PEC Zwolle heeft een prima punt overgehouden aan het bezoek aan Den Haag. De ploeg van Ron Jans speelt uiteindelijk met 1-1 gelijk. ,,Deze stand past prima bij de wedstrijd, maar 1-2 had ik ook niet erg gevonden”, stelt trainer Ron Jans.

Zwolle begon met nogal wat nieuwe gezichten in de basis. Zo stonden onder meer Furdjel Narsingh en Stef Nijland in de basis. ,,Lekker om weer eens te beginnen”, grijnsde de middenvelder na afloop. ,,Hij heeft het goed gedaan en gestreden voor wat hij waard was. Een groot compliment”, vond Jans. De gasten begonnen goed aan het duel, met verzorgd positiespel. Na twintig minuten spelen leidde het tot de openingstreffer. Een corner van Bart van Hintum werd binnengekopt door Maikel van der Werff. Vanaf dat moment kwam ADO beter in de wedstrijd. Het leidde tot kansen voor Danny Bakker, Mathias Gehrt en Tom Beugelsdijk, maar in alle gevallen redde Kevin Begois bekwaam. Toch moest ook hij het antwoord schuldig blijven op het afstandschot van Roland Alberg. Met een prima poging vanaf een meter of dertig verschalkte hij vlak voor rust Begois.

In de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Door een pijnlijke knieband van Begois keepte Leon ter Wielen de tweede helft. Beide ploegen waren via afstandschoten wel gevaarlijk, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Tot de slotfase, toen invaller Michel Kramer namens ADO vanuit kansrijke positie overschoot. Aan de andere kant was er een enorme kans voor Fred Benson. De invaller schoot oog in oog met doelman Coutinho de bal naast. ,,Het moment van de wedstrijd. Fred wachtte goed, maar koos geen hoek. Hij schoot naast. Anders win je hier gewoon”, stelt Jans. Hierdoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Volgende week speelt PEC Zwolle op vrijdag. In het eigen IJsseldelta stadion is FC Groningen de tegenstander (20.00 uur).

ADO Den Haag – PEC Zwolle 1-1 (1-1).
Toeschouwers: 11.711
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Beugelsdijk, Van Duinen, Wormgoor (ADO Den Haag), Nijland, Saymak (PEC Zwolle) 

Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Gehrt (74. Kramer), Holla, Bakker; Schet (30. Wildschut), Van Duinen en Alberg

PEC Zwolle: Begois (46. Ter Wielen); Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Mokotjo, Drost, Saymak; Narsingh (57. Karagounis), Fernandez, Nijland (83. Benson) 

Scoreverloop:
20. Van der Werff 0-1
42. Alberg 1-1