sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Willem II JO19-1 - PEC Zwolle

Geen promotie voor PEC Zwolle O19

PEC Zwolle O19 heeft zaterdag 26 mei haar laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Willem II O19.  De ploeg van trainer/coach Mark Looms moest winnen om kans te houden op promotie naar de Eredivisie. Hier slaagden de Zwollenaren in, maar het bleek achteraf niet genoeg.

De Zwollenaren begonnen goed aan de wedstrijd en in de zesde minuut was de ploeg dichtbij de openingstreffer.  Sepp van den Berg kon de bal vrij inkoppen, maar de doelman van de Tricolores had daar een antwoord op.  Vijf minuten later werd de doelman van de Tilburgers bijna verrast door een voorzet van Lars Miedema, maar de bal belande op de lat.  PEC Zwolle O19 bleef drukken en kreeg opnieuw een grote kans.  Een heerlijke voorzet van Steff Kaptein kon door Eliano Reijnders niet worden bekroond met een doelpunt.  In de twintigste minuut kwam Thomas van den Belt een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten na een actie van Reijnders.

Enkele minuten later besloot Miedema om de Willem II O19-doelman onder vuur te nemen met een hard schot, maar wederom was de doelman een sta-in-de-weg.  Na ruim een half uur wisten ook de Tilbirgers gevaar te stichten voor het Zwolse doel maar Quinten de Graaf had een katachtige redding in huis.  Tien minuten voor rust kwam dan toch de verdiende voorsprong voor PEC Zwolle O19.  Ibo Yildiz verraste de doelman door vanaf 25 meter de bal binnen te schieten.  Een minuut later was het opnieuw raak voor de Zwollenaren.  Maxim van der Meer kreeg de bal ingespeeld en wist met zijn linkervoet het leer in de verre hoek binnen te schieten.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de tweede helft en wisten allebei weinig gevaar te stichten.  In de 55e minuut dacht Willem II de aansluitingstreffer te maken maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.  Het warme weer zorgde er voor dat beide ploegen slordig werden en onzorgvuldig met de mogelijkheden omgingen.  Twintig minuten voor tijd kwamen de Zwollenaren wederom tot scoren.  Yildiz gaf een steekbal op Miedema die de bal over de doelman schoot en zo de 0-3 op het scorebord bracht.  In de 83e minuut mocht Chardi Landu na maanden blessureleed zijn rentree maken.  Vlak voor tijd wisten de Tilburgers nog een eretreffer te maken en zo de 1-3  eindstand op het scorebord te brengen. Dit bleek een dure tegentreffer.  Door de 4-0 overwinning van FC Volendam O19 op Roda JC Kerkrade O19 lopen de Zwollenaren promotie naar de Eredivisie op één doelpunt mis.

Opstelling PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani ( 90. Jager), Van den Berg, Koopman, Groenewegen, Yildiz, Van den Belt (72. Van der Spek), Reijnders, Van der Meer (60.Koelen), Miedema en Kaptein (83. Landu).

Scoreverloop:
35. Yildiz 0-1
37. Van der Meer 0-2
72. Miedema 0-3
87. Willem II O19 1-3