sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Willem II JO19-1

PEC Zwolle O19 vergeet de volle winst te pakken tegen Willem II O19

In een wederom ijskoud MAC3PARK stadion beloofde de stand op de ranglijst een mooie wedstrijd. Beide teams doen mee om de bovenste plaatsen. De grilligheid van de formatie van trainer Mark Looms in voorgaande wedstrijden liet echter zien dat het doen van een voorspelling een hachelijke zaak zou worden.

Beide teams waren in de eerste fase wel aan elkaar gewaagd. De gasten uit Tilburg wisten met het balbezit niet voor gevaar te zorgen. Dat gold ook voor PEC Zwolle O19, dat vaak niet verder wist te komen dat het rondspelen van de bal. Beide teams wisten het eerste half uur van de wedstrijd geen doelkansen te creëren.  Het was uiteindelijk een dood spelmoment dat ervoor zorgde dat de ban werd gebroken.

Daar ging een prima aanval van PEC Zwolle O19 aan vooraf. Een mooie pass van Yildiz viel voor de voeten van linksbuiten Reijnders. Deze gaf een voorzet op Prinsen die vervolgens zijn schot geblokkeerd zag door een hand van de verdediger van Willem II O19. De daaruit volgende strafschop werd door de Zwolse topscorer Miedema feilloos benut. Hij bracht daarmee de stand op 1-0. Omdat er daarna niet veel mee gebeurde was dat tevens de ruststand.

Na de thee kwam Willem II O19 met meer geloof uit de kleedkamer. Zij waren het die de eerste vijftien minuten van de tweede helft PEC Zwolle O19 onder druk wisten te zetten. Het creëren van echte kansen lukte hen echter niet waardoor PEC Zwolle O19 eigenlijk gemakkelijk overeind bleef en zelf ook tot een aantal kansen kwam. Gebrek aan scherpte in de afronding zorgde ervoor dat de Zwollenaren de voorsprong niet konden uitbouwen en Willem II O19 hoop kon blijven houden op een resultaat.  Een keerpunt in de wedstrijd was het moment dat twee spelers van PEC Zwolle O19 en Willem II O19 in een duel hard met de hoofden tegen elkaar aan kwamen. Beide spelers moesten vervolgens het veld met bloedende hoofdwonden verlaten waarbij het bij de speler van Willem II O19 er erg slecht uitzag.

Na de hervatting was PEC Zwolle O19 het even helemaal kwijt en wist het geen controle meer te krijgen over de wedstrijd. In een moment van onachtzaamheid in de Zwolse verdediging wisten de Tilburgenaren tot een aanval vanaf de linkerkant te komen. De daaropvolgende voorzet werd van dichtbij keihard door Willem II'er Meijer achter de Zwolse doelman Van de Graaf gekopt. Hiermee werd de stand in de 77 e minuut tegen de verhouding in 1-1 en was een oude voetbalwet ook hier weer van kracht. Als je zelf niet scoort, valt hij aan de andere kant.  Zo won PEC Zwolle O19 niet het ene punt maar verloor het er twee. Een totaal overbodig gelijkspel van een ploeg die heer en meester was maar dat niet in cijfers wist uit te drukken. Omdat naaste concurrent Sparta O19 thuis verloor van NAC O19 is het enige positieve dat de Zwolse formatie toch dat ene puntje is ingelopen.

De volgende wedstrijd spelen de Zwollenaren in de kwartfinale van de beker tegen sc Heerenveen O19.  Op sportpark Skoatterwâld in Heerenveen wordt op zaterdag 24 maart om 14.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle O19 – Willem II O19: 1-1 (1-0).

Opstellingen:
PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, Mulder, Groenewegen, Prinsen (73.Koopman), Van der Spek (65. Van der Meer), Yildiz, Reijnders, Kaptein en Miedema.

Willem II O19: Brand, Pijnenburg, Webb, Wouters, Abbel, Bozkurt, Bogaers, Servania, Da Silva, Meijer en Lauwers.

Scoreverloop:
30. Miedema pen. 1-0
77. Meijer 1-1