sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Willem II

PEC Zwolle O19 wint van Willem II O19 en plaatst zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

Op overtuigende wijze heeft PEC Zwolle O19 de volgende ronde van het bekertoernooi behaald. In het MAC3PARK stadion werd Willem II uit Tilburg met 5-1 over de knie gelegd.

Daar zag het in de beginfase niet naar uit. Beide ploegen werden niet gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Het was Willem II dat de bal beter liet rondgaan dan de thuisploeg. Het resulteerde echter niet in uitgespeelde kansen.  Maar PEC Zwolle O19 liet in de 15 e minuut zien heel effectief met de kansen om te kunnen gaan. Een pass van Kaptein bereikte op rechts de opkomende Bajselmani, die vervolgens een mooie voorzet afleverde voor het doel van Willem II O19. Spits Miedema stond op de juiste plek en met een geplaatste kopbal wist hij de keeper van Willem II O19 te verschalken en scoorde de 1-0.  Het was in de 22 e minuut dat diezelfde Miedema ook de 2-0 liet aantekenen. Het was wederom een assist van Bajselmani die via een lange bal over de verdediging van Willem II O19 Miedema bereikte. Hij liet vervolgens met een geplaatst schot de keeper van de Tilburgers kansloos.  In de 24 e minuut kreeg Willem II O19 een kans op iets terug te doen. Een aanvaller van Willem II O19 werd in het Zwolse strafschopgebied door Bajselmani gevloerd. De genomen strafschop was vervolgens onhoudbaar voor keeper Van de Graaf: 2-1.  PEC Zwolle kreeg in het vervolg van de eerste helft nog meer mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het duurde tot de 45 e minuut voordat de 3-1 aangetekend werd.  Het was aanvaller Rojer die vanaf links de keeper van Willem II met een heel mooi schot wist te verrassen.

De tweede helft liet in het begin ongeveer hetzelfde beeld zien. Willem II wilde wel maar kon niet terwijl PEC Zwolle de aanval bleef zoeken en gevaarlijk werd. De ruimtes in de verdediging van de gasten werden wel groter en PEC Zwolle O19 kon daarvan profiteren.  Dat resulteerde in de 71 e minuut in de 4-1 voor de Zwolse formatie. Hier ging een overtreding aan vooraf van één van de Willem II-verdedigers. die daarbij tegen zijn tweede gele kaart opliep en met rood moest vertrekken. Yildiz bracht de bal uit de daaropvolgende vrije trap scherp voor het doel. Verdediger Leeflang hoefde de bal maar even te schampen om daarmee de keeper van Willem II te verschalken.  Het verzet van de ploeg uit Tilburg was gebroken en PEC Zwolle O19 kon tot de ene na de andere aanval komen.  De eindstand kwam in de 73 e minuut op het scoreboard. Kaptein gaf een strakke pass op de opkomende Bajselmani die vervolgens met zijn derde assist van de wedstrijd invaller Van der Meer vond. De spits tikte de bal beheerst in het doel van de gasten: 5-1.

D e volgende competitiewedstrijd spelen de Zwollenaren tegen mede koploper Sparta O19. In het MAC3PARK stadion wordt op zaterdag 3 februari om 15.15 uur afgetrapt.

P EC Zwolle O19 – Willem II O19 5-1 (3-1)

Opstelling:
PEC Zwolle O19: van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, van den Berg, Yildiz, J. Beukhof, Prinsen, F. Beukhof (78.van der Spek), Rojer (65. Van der Meer), Kaptein, Miedema (86. Sabaoglu)

Scoreverloop:
15. Miedema 1-0
22. Miedema 2-0
24. Willem II pen. 2-1
45. Rojer 3-1
71. Leeflang 4-1
73. Van der Meer 5-1