sluit SLUIT
Beleef de Eredivisie, PEC Zwolle tegen NEC Nijmegen. Kaarten vanaf €7,50
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - VVV-Venlo

PEC Zwolle O19 blijft thuis ongeslagen door een 2-1 overwinning op VVV Venlo O19.

In een kletsnat MAC3PARK stadion liet PEC Zwolle O19 al vanaf de aftrap merken dat de 3 punten in Zwolle zouden blijven. Er werd vol op de aanval gespeeld en dat leverde de eerste twintig  minuten een aantal kansen op die echter niet werden omgezet in doelpunten.

De gasten uit Venlo kwamen niet verder dan één corner. Daarnaast miste VVV-Venlo de scherpte en nauwkeurigheid om het PEC Zwolle O19 echt moeilijk te maken, maar in de 27 ste minuut lukte het de gasten toch tegen de verhouding in de score te openen. Vanuit een vrije trap op 20 meter van het doel van de Zwollenaren wist VVV-Venlo met een schitterend genomen vrije trap de bal in het doel te schieten. Dit bracht de stand op 0-1 voor de gasten.
PEC Zwolle O19 bleef de druk wel verder opvoeren maar dat leverde maar één echte mogelijkheid op. De keeper van VVV-Venlo moest alleen in actie komen bij een schot van Chardi Landu in de 30 ste minuut van de wedstrijd.
Twee minuten later was het toch raak voor diezelfde Landu. Via een aanval op rechts wist Giorney Rojer de achterlijn te halen. Zijn voorzet werd prima binnengeschoten door de aanvaller van PEC Zwolle O19. Hiermee trok PEC Zwolle O19 de stand gelijk: 1-1. Tot de rust bleef het spelbeeld onveranderd; PEC Zwolle O19 was in de aanval en VVV Venlo O19 beperkte zich op een paar uitzonderingen na tot verdedigen.

Na de thee waren de verhoudingen hetzelfde als in de eerste helft. PEC Zwolle creëerde kansen door meer en meer op de aanval te spelen en VVV Venlo kwam er nog sporadisch uit. Het was daarom niet meer dan terecht dat PEC Zwolle O19 in de 59 ste minuut op voorsprong kwam. Een corner van Thomas Prinsen werd door spits Lars Miedema hard binnengekopt. Hiermee kwam de stand op 2-1 voor de Zwolse formatie van trainer Mark Looms. PEC Zwolle O19 had daarna nog zeker een aantal kansen om de voorsprong uit te bouwen. Door gebrek aan scherpte voor de goal bleef het echter tot einde spannend. De Limburgers gooiden alle schroom van zich af en probeerden via de lange bal gevaar te stichten voor het Zwolse doel. Dit leverde in de 80 ste minuut bijna nog een doelpunt op voor de Venlonaren. PEC Zwolle O19 bleef echter overeind en wist zodoende de derde overwinning van het nog jonge seizoen binnen te halen.

De volgende wedstrijd wordt wederom in het MAC3PARK gespeeld en wel op zaterdag 14 oktober. Dan is naaste concurrent Almere City FC O19 de tegenstander. De aftrap is om 15.15 uur.