sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Vitesse O19

Afgelopen zaterdag was in het MAC3PARK stadion Vitesse O19 de tegenstander. De Blauwvingers hadden nog een laatste sprankje hoop om in de Eredivisie te blijven, dus was winst een absolute must. De bezoekers uit Arnhem hadden een aantal spelers in de selectie die normaal nog in het O17-elftal mochten acteren. De hele ploeg was gefocust op een goed resultaat. Vanaf het begin waren de Zwollenaren beter met een aantal goed opgezette aanvallen. Dat resulteerde in de twaalfde minuut in de 1-0, want Steff Kaptein vond de geheel vrijstaande Rogier Benschop die de bal goed strak diagonaal binnen schoot. De organisatie stond goed en de Blauwvingers gaven weinig weg. In de 25 e minuut kreeg Benschop een opgelegde kans, maar hij zag zijn inzet met links naast de paal verdwijnen. Nog geen vijf minuten later kopte Joran Zwart in het zijnet na een goede actie van Jairo Schet vanaf de rechterkant. Dit had meer verdiend. Na een goede pass kon Zwart vrij doorstomen en bediende hij de goed meegelopen Schet op maat: 2-0. Toen floot arbiter Drijfhout voor de rust.

In de tweede helft ging de ploeg van trainer/coach Henk Brugge op jacht naar een hogere score. Benschop raakte het aluminium. De Arnhemse formatie kon nauwelijks wat creëren en dat was mede een verdienste van de Blauwvingers. Ze bleven goed compact spelen in de organisatie. PEC Zwolle O19-doelman Kevin Reimink tikte nog een inzet van een Arnhems been uit de kruising. Mede door ongelukkig wegwerken van een Zwolse verdedigers kreeg Hidde van Dijk de mogelijkheid om Vitesse O19 terug in de wedstrijd te brengen, maar hij schoot tot zijn eigen verbazing het leder naast het doel. Tien minuten voor tijd vond Richie Ephraim Musaba de vrijstaande Azzedine Dkidak, maar hij schoot eveneens naast de palen. Musaba zag ook een inzet van zichzelf naast gaan. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Maxim van der Meer aan alle onzekerheid een einde door de 3-0 te scoren, na goed voorbereidend werk van Tijjani Reijnders. Hij legde de bal panklaar voor Van der Meer en bood hem een niet te missen kans. Dit was tevens de eindstand van dit duel. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O19 in het Kyocera stadion.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O19- Vitesse O19 3-0 (2-0)
Arbiter: B. Drijfhout

Scoreverloop
12. Benschop 1-0
36. Schet 2-0
87. Van der Meer 3-0

Opstelling
PEC Zwolle: Reimink, Bajselmani, Jager, Mulder, J. Beukhof, Koopman, Kaptein (46. F. Beukhof), Reijnders (88. Prinsen), Schet, Zwart (78. Van der Meer) en Benschop