sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam JO19-1

PEC Zwolle O19 en Sparta Rotterdam O19 houden elkaar in evenwicht.

PEC Zwolle en Sparta Rotterdam begonnen afwachtend aan het duel. Toch waren het de Spartanen die in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong kwamen. Quinten de Graaf werd verrast door een afstandsschot vanaf twintig meter. Tien minuten later werd Lars Miedema de diepte ingestuurd door Ibo Yildiz, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit om tot een schot te komen. Na een half uur spelen werden de Zwollenaren gevaarlijk uit een counter aanval; Steff Kaptein gaf een prima voorzet maar de verdediger van Sparta Rotterdam wist de bal net op tijd voor de voeten van Miedema weg te tikken. Vlak voor rust voorkwam Fabian Beukhof de 0-2 voorsprong door de bal voor de lijn weg te halen. De Zwollenaren waren in de 51e minuut dichtbij de gelijkmaker maar de kopbal van Pascal Mulder werd knap gekeerd door de doelman van Sparta Rotterdam.

Vijf minuten later zorgde Lars Miedema met een mooie stiftbal voor de verdiende gelijkmaker. Direct na de aftrap kreeg Sparta Rotterdam een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar De Graaf had een prima redding in huis op het schot van de Sparta-aanvaller. Hierna golfde het spel op en neer, maar waren beide ploegen slordig in de afronding. In de 84e minuut was het de opgekomen Joël Beukhof die een prima voorzet gaf op Rojer, alleen diens schot ging ruim naast. Twee minuten later was het Rojer die een prima actie in huis had op links en de bal voorgaf op Miedema. De spits wist in een scrimmage de 2-1 op het scorebord te zetten. Sparta ging hierna opzoek naar de gelijkmaker en kreeg in de 90e minuut een vrije trap. De voorzet die hieruit volgde werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Destan Bajselmani. Zo kwam er een einde aan een prima wedstrijd en eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel.

Zaterdag 10 Februari gaat de ploeg van trainer Mark Looms op bezoek in Friesland, er wordt dan om 14:30 uur afgetrapt tegen SC Heerenveen.

Opstelling PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, Mulder, J. Beukhof, Yildiz, Prinsen, F. Beukhof, Kaptein (75. Reijnders), Miedema, Landu (36. Rojer)

Scoreverloop:
11. Sparta Rotterdam O19 0-1
56. Miedema 1-1
86. Miedema 2-1
90. Bajselmani e.d. 2-2