sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - sc Heerenveen O19

PEC Zwolle O19 boekt zege tegen sc Heerenveen O19.

In een gelijk opgaande wedstrijd kreeg PEC Zwolle met de rust naderbij steeds meer grip op de bezoekers uit Friesland. De eerste goede kans resulteerde in de 38 e minuut tot een doelpunt. Echter vlagde de assistent scheidsrechter vanwege buitenspel en werd de goal afgekeurd. De treffer van Rogier Benschop, die bal keurig verlengde in de verre hoek werd, na bestudering van de beelden, onterecht afgekeurd. Maar de Blauwvingers zetten door en kregen voor de thee nog een kans. Benschop kreeg zijn voeten helaas niet goed tegen de bal na een voorzet.

Na de rust gingen de Zwollenaren door met kansen creëren. Joran Swart onderschepte een terugspeelbal en wist vervolgens de keeper te omspelen, maar kon de bal niet meer voor de achterlijn inhalen. Een steekbal van Tiijani Reinders bereikte kort daarna de sprintende Benschop die de bal in het zijnet schoot. Steff Kaptein moest onderweg naar het doel hardhandig worden tegengehouden om een kans te voorkomen. Na ruim een uur spelen  zakte de ploeg van trainer/coach Henk Brugge even in en kreeg de tegenstander uit Heerenveen twee kansen, waaruit het zelfs één keer scoorde. Dit doelpunt werd afgekeurd door de arbiter omdat er te veel werd geduwd. Kort daarna opende de thuisploeg eindelijk de score. Benschop kwam wederom goed door over de linkerflank en zag zijn voorzet ongelukkig door verdediger Kik Pierie in eigen doel worden geschoten (1-0). Een kleine tien minuten voor tijd kwamen de Friese tegenstanders geflatteerd op gelijke hoogte toen een vrije trap door doelman Kevin Reimink in eigen doel werd gestopt (1-1). PEC Zwolle veerde op, en al snel werd de tweede treffer binnengekopt door Benschop uit een voorzet van Swart (2-1).

In de zesde thuiswedstrijd pakte PEC Zwolle O19 eindelijk de volle buit en klampt lichtjes aan in de strijd voor voortzetting van het verblijf in de Eredivisie. En winnen geeft vertrouwen.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle O19 – sc Heerenveen O19 2-1 (0-0)
Scheidsrechter: J.M.C. van Lierop

Opstellingen :
PEC Zwolle: Reimink, Jansman, Jager ©, Mulder, J. Beukhof, Koopman, Reijnders, F Beukhof, Swart (90. Prinsen), Kaptein, Benschop.
sc Heerenveen: Doornbusch, Boasman (82. Amofa), Drkusic (68. Montsma), Pierie, Hoekstra, Magnusson, Borges, Ras, Sanches (68. Almpanis), Hornkamp, Oliekan (46. Labyad).

Scoreverloop
73. (e.d.) 1-0
81. (e.d.) 1-1
84. Benschop 2-1