Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sc Heerenveen JO19-1

PEC Zwolle O19 toont karakter en redt een punt tegen sc Heerenveen O19

De ploeg van trainer Mark Looms was er alles aan gelegen niet voor de derde maal dit seizoen te verliezen van de leeftijdsgenoten uit Heerenveen.  In het veld was van deze doelstelling niet veel te merken. sc Heerenveen was heer en meester en ging direct vol de duels aan en wist zelfs in de zesde  minuut op voorsprong te komen. Bij één van de aanvallen van de gasten kon de Zwolse verdediging de bal niet goed wegwerken en gaf daarmee de aanvaller van sc Heerenveen O19 de kans van dicht bij raak te koppen: 0-1.  In de daarop volgende minuten werden beide ploegen niet gevaarlijk en werd het een redelijk gelijk opgaande strijd. PEC Zwolle O19 wist echter geen gevaar te creëren voor het doel van sc Heerenveen O19.  De gasten uit Heerenveen bleken uiteindelijk wel het beste met hun kansen om te gaan. In de 28 e minuut werd slordig balverlies op het Zwolse middenveld afgestraft.  Heerenveen O19 schakelde snel en dwong eerst met een schot de Zwolse doelman Van de Graaf tot een halve redding. Hij wist de bal tegen de lat weg te werken, maar de daaropvolgende rebound werd daarna simpel door sc Heerenveen O19 binnengetikt.  Dit bracht de stand op 0-2 voor de gasten.  PEC Zwolle O19 wist daar nog enig gevaar tegenover te stellen. Een hard schot van aanvaller Miedema in de 29 e minuut miste helaas het doel.  Vlak voor de rust kwamen de gasten zelfs nog op een 0-3 voorsprong. Een corner werd door de Zwolse keeper niet goed beoordeeld, waarna de bal bij een vrijstaande aanvaller van de bezoekers terecht kwam. Deze had geen enkele moeite de bal in het net te koppen.  PEC Zwolle O19 gaf niet op en had de meeste kans op een doelpunt in de 45 e minuut. Na een geslaagde aanval miste een mooie kopbal van Miedema helaas het doel.

Na een donderspeech in de rust en met twee verse krachten in het elftal ging PEC Zwolle O19 in de tweede helft op zoek naar eerherstel. sc  Heerenveen O19 zakte meer en meer terug en PEC Zwolle O19 wist eindelijk eens met inzet duels te winnen en met geloof te voetballen. Het was daarom niet verwonderlijk dat dit tot een doelpunt ging leiden. Het was aanvaller Koenders die in de 53 e minuut het overwicht van de Zwollenaren in een doelpunt wist om te zetten. Een pass van Miedema bracht de opkomende back Bajselmani in stelling. Deze wist de achterlijn te halen en met een mooie voorzet Koenders te bereiken. De Zwolle-speler had vervolgens geen enkele moeite de bal in het doel van de gasten te koppen en bracht hiermee de stand op 1-3.  Met nog voldoende tijd op de klok bleef PEC Zwolle O19 met overtuiging druk zetten en voor gevaar zorgen. De gasten uit Heerenveen waren het helemaal kwijt en aan meer dan ballen wegwerken kwamen zij niet toe.  Een groot verschil met de eerste helft. Er zat weer geloof in de Zwolse ploeg.

Het duurde echter nog tot de 80 e minuut alvorens het overwicht resulteerde in de aansluitingstreffer. Het was spits Miedema die zich op de rand van het Friese strafschopgebied goed vrijspeelde door weg te draaien van zijn direct tegenstander. De spits wist vervolgens met een schot in de kruising de keeper van sc Heerenveen te verschalken en bracht daarmee de stand op 2-3.  Het was PEC Zwolle O19 dat op zoek bleef gaan naar de gelijkmaker. Goed keeperswerk van de Heerenveen-goalie voorkwam dit een aantal keer. PEC Zwolle O19 bleef doorgaan maar miste net even de scherpte om te scoren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam dan toch de verlossende gelijkmaker. Bij één van aanvallen wist verdediger Jager de bal hard op het doel van sc Heerenveen O19 te koppen. De keeper van de gasten kon de bal niet goed wegwerken waarna het invaller Van der Spek was die de verdiende gelijkmaker van dichtbij kon binnenkoppen. Het was pas zijn tweede doelpunt van dit seizoen, maar wat een belangrijke. Dat vond hij zelf ook en zwaaiend met zijn shirt ontving hij ook nog even een gele kaart.  De 3-3 was tevens de eindstand met voor beide elftallen een zwakke en een sterke helft.  PEC Zwolle O19 heeft laten zien dat het zich kan terugvechten in een wedstrijd door te knokken voor elke bal en als team samen te werken. Een mooie opsteker voor het restant van de competitie.

De volgende wedstrijd spelen de Zwollenaren in Groningen tegen FC Groningen O19.  Op sportpark Corpus den Hoorn wordt op zaterdag 28 april om 12.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle O19 – SC Heerenveen O19 3-3 (0-3)

Opstelling  PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani (87. Groenewegen), Jager, Leeflang (46. Koopmans), J. Beukhof, Prinsen (65. F. Beukhof), Van den Belt (46. Van der Spek), Yildiz, Reijnders, Kaptein (60. Van der Meer) en Miedema.

Scoreverloop:
6. sc Heerenveen O19 0-1
28. sc Heerenveen O19 0-2
38. sc Heerenveen O19 0-3
53. E. Reijnders 1-3
80. L. Miedema  2-3
90. Van der Spek 3-3