sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sc Heerenveen JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 verliest ruim van SC Heerenveen O19.

Onder de rook van het Abe Lenstra stadion kreeg PEC Zwolle O19 van SC Heerenveen O19 een flinke draai om de oren. Op alle fronten waren de Friezen het elftal van trainer Mark Looms de baas.

PEC Zwolle O19 kreeg geen mogelijkheid hun eigen spel te spelen. SC Heerenveen O19 zat er bovenop en stoorden heel effectief de opbouw. PEC Zwolle O19 kon niets anders doen dan de bal achterin rond te spelen en af en toe met een lange bal de spitsen proberen te bereiken.  Aangezien SC Heerenveen O19 het eerste kwartier zelf ook nog even de kat uit de boom keek ging de strijd op het oog gelijk op.  In de 20 e minuut wist SC Heerenveen O19 de ban dan toch als eerste te breken. Een goed opgezette aanval werd door de Friezen beloond met hun eerste doelpunt. (1-0).  Kort daarna was het PEC Zwolle O19 dat met een antwoord kwam. Vanuit een corner, genomen door Prinsen, kopte verdediger van den Berg raak en bracht zo de score weer gelijk (1-1).  Dat bleek echter ook het enige wapenfeit te zijn van de Zwollenaren in het eerste bedrijf. Het was SC Heerenveen O19 dat heer en meester was op het veld en nog drie keer wist te scoren.  In alle gevallen had PEC Zwolle O19 geen antwoord op het snelle combinatiespel van SC Heerenveen O19. Tekenend was de situatie bij de 4-1 voor SC Heerenveen O19: na weer een goedlopende aanval wist de spits van de Friezen de keeper van PEC Zwolle O19 te verschalken. De bal rolde richting de doellijn waar twee verdedigers van PEC Zwolle O19 echter vergaten deze weg te rossen. Een attente spits van SC Heerenveen O19 wist  er daarentegen wel raad mee en tikte de bal alsnog in het doel.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. PEC Zwolle O19 wist geen gevaar te stichten en waren ook niet bij machte met een andere tactiek de stugge Friezen te breken. sc  Heerenveen O19 liet echter wel richting het einde van de wedstrijd de teugels een beetje vieren waardoor de Zwollenaren zich enigszins weer wat in de wedstrijd konden spelen.  In een van de spaarzame momenten waarbij PEC Zwolle O19 gevaar kon stichten wist Prinsen via een speler van SC Heerenveen O19 het net te laten bollen en bracht hij hiermee de stand op 4-2.  Het slotakkoord was dan toch weer voor SC Heerenveen O19. Slecht uitverdedigen van PEC Zwolle O19 werd direct afgestraft en ongehinderd kon de linkerspits opstomen naar het doel. Met een geplaatst schot wist hij de Zwolse doelman te verschalken.  Hiermee werd ook de eindstand van 5-2 bereikt.

Een pijnlijke afstraffing voor PEC Zwolle O19. Het gaf ook aan dat de Zwolse formatie nog een lange weg te gaan heeft om uiteindelijk op Eredivisie-niveau te kunnen spelen.  De competitie is nog lang en er is dus nog voldoende tijd om deze ambitie te realiseren.  De volgende competitiewedstrijd spelen de Zwollenaren tegen FC Groningen O19.  In het MAC3PARK  stadion wordt op zaterdag 17 februari om 15.15 uur afgetrapt.

SC Heerenveen O19 - PEC Zwolle O19 5-2 (4-1)

Opstelling  PEC Zwolle O19 : Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, Van den Berg, J. Beukhof, Prinsen,  F. Beukhof (46.Van der Spek), Yildiz (65. Koopman), Reijnders (74. Rojer), Kaptein (27. Landu), Miedema (65. Van der Meer)

Scoreverloop:
20. sc Heerenveen 1-0
22. Van den Berg 1-1
31. sc Heerenveen 2-1
32. sc Heerenveen 3-1
43. sc Heerenveen 4-1
82. Prinsen 4-2
88. sc Heerenveen 5-2