sluit SLUIT
Beleef de Eredivisie, PEC Zwolle tegen NEC Nijmegen. Kaarten vanaf €7,50
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Roda JC JO19-1 - PEC Zwolle

Roda JC Kerkrdade O19 en PEC Zwolle O19 delen de punten

PEC Zwolle O19 heeft zaterdag geen nieuwe overwinning kunnen boeken. In Limburg kwamen de Zwollenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Onder prettige weersomstandigheden werd de wedstrijd door Roda JC O19 in gang gezet.
In de eerste 20 minuten hadden de Zwollenaren het meeste balbezit, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Na een half uur spelen kregen de Limburgers een vrij trap waaruit de openingstreffer werd gescoord.  Echt lang kon Roda JC O19 niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het Chardi Landu die de bal over de doelman heen wipte,  waarna Giorney Rojer simpel de 1-1 binnen kon tikken.
Vlak voor rust kwamen de Blauwvingers bijna op voorsprong, maar de doelman van Roda JC O19 wist met een goede redding Lars Miedema van het scoren af te houden.

In de rust gaf trainer/coach Mark Looms aan dat Roda JC O19 vooral gevaarlijk werd door Zwolse fouten. Tien minuten na rust dachten de Limburgers weer op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later kreeg invaller Maxim van der Meer een uitgelezen kans om de zijn team op voorsprong te schieten, maar de aanvaller wist deze kans niet te benutten. Het laatste half uur golfde het spel op en neer, maar echt grote kansen kregen beide ploegen niet meer. Door het gelijkspel staan de Zwollenaren op een derde plek.

Zaterdag 30 September komt nummer vijf VVV-Venlo op bezoek in Zwolle.
Die wedstrijd wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion en begint om 14.00 uur.