sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Roda JC JO19-1

PEC Zwolle O19 wint nipt van Roda JC O19 en boekt de tweede overwinning na winterstop.

Vanaf de aftrap was het PEC Zwolle O19 dat het meeste aanspraak mocht maken op het eerste doelpunt. De Zwollenaren waren in de aanval en tikten de bal lekker rond. Het was aan goed keeperswerk van de doelman van Roda JC O19 te danken dat het na een half uur spelen nog 0-0 stond. De ploeg van trainer Mark Looms maakte het zichzelf desondanks lastig door onnodige overtredingen te maken rond hun eigen strafschopgebied. De lange mannen van Roda JC O19 wisten wel raad met de daaruit volgende vrije trappen en konden af en toe gevaar stichten voor het doel van de Zwollenaren.  Het vizier stond echter ook bij de gasten uit Kerkrade niet op scherp, waardoor er doelpuntloos voor het rustsignaal werd gefloten.  In de tweede helft zag het spelbeeld er iets anders uit. Roda JC O19 ging meer druk zetten en voelde dat er kansen waren. PEC Zwolle O19 kreeg meer ruimte en kon beter tot aanvallen komen dan in de eerste 45 minuten.

Dat leverde in de 56e minuut eindelijk de welverdiende treffer op. De opgekomen back Bajselmani werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De scheidsrechter kon niet anders dan resoluut naar de stip te wijzen.  De strafschop werd feilloos binnengeschoten door spits Miedema: 1-0.  In het verdere verloop van de wedstrijd bleven de Zwollenaren echter af en toe nog onnodig balverlies leiden en overtredingen maken waardoor Roda JC O19 telkens gevaarlijk kon worden. Het bleef daardoor tot de laatste minuut spannend, maar uiteindelijk wist PEC Zwolle O19 de tweede overwinning in 2018 binnen te slepen.

De volgende wedstrijd spelen de Zwollenaren in de achtste finale van de beker tegen Willem II O19. In het MAC3PARK stadion wordt op zaterdag 27 januari om 15.15 uur afgetrapt.

PEC Zwolle O19 – Roda JC O19: 1-0 (0-0)

Gele kaarten: 
Bajselmani (PEC Zwolle O19), Meijers (Roda JC Kerkrade O19)

Opstelling:
PEC Zwolle O19: Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, van den Berg (62. Mulder),  Yildiz, J. Beukhof, Prinsen, F. Beukhof, Landu (86. Rojer), Reijnders (74. Kaptein), Miedema (80. Van der Meer)

Scoreverloop:
56. Miedema 1-0 pen.