sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Roda JC JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 pakt een punt tegen Roda JC Kerkrade O19

Onder prettige weersomstandigheden nam PEC Zwolle O19 het Zaterdag 7 April op tegen Roda JC O19.   Beide ploegen creëerden in de openingsfase weinig kansen. 

In de twaalfde minuut was Eliano Reijnders dichtbij de openingstreffer maar zijn stiftbal ging over het doel.   Acht minuten later zag Ibo Yildiz dat de doelman te ver voor zijn doel stond en schoot vanaf 40 meter op schitterende wijze raak voor de Zwollenaren.   Hierna volgde een sterke fase van PEC Zwolle waarin het veel ruimte kreeg van de Limburgers maar daar slordig mee om ging.   Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld door een doelpunt van Thomas Prinsen die een afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg en simpel kon binnenschieten.

In de tweede helft nam Roda JC O19 meer risico en ging meer de aanval zoeken maar de Limburgers kwamen niet tot grote kansen.   Tien minuten na rust kregen de blauwvingers een vrije trap op 20 meter van het doel maar Yildiz zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman.   Enkele minuten maakte Roda JC O19 op schitterende wijze de aansluitingstreffer door een vrije trap prachtig binnen te schieten.   Na deze treffer geloofden de Limburgers er weer in en twee minuten later kwam Roda JC O19 op gelijke hoogte.   Hierna volgde een sterke fase van de Limburgers en waren zijn enkele keren gevaarlijk voor het Zwolse doel.   PEC Zwolle kon hier weinig tegenover stellen en kwam zelf in die fase weinig tot aanvallen toe.

In de loop van de tweede helft kwam PEC Zwolle weer meer aan voetballen toe en waren enkele malen gevaarlijk voor het Limburgse doel.   Vlak voor tijd kreeg Prinsen de grootste kans maar helaas wist hij deze kans niet te benutten.   Door het gelijkspel blijven de Blauwvingers meedraaien voor promotie naar de Eredivisie.

Zaterdag 14 april spelen de Zwollenaren opnieuw een uitwedstrijd.   Sparta Rotterdam O19 is dan de tegenstander en er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling PEC Zwolle O19:   Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, Mulder, Beukhof, Yildiz, Prinsen (90.Sabaoglu), Beukhof, Reijnders, Miedema en Kaptein (75. Van der Meer).

Scoreverloop: 
20. Yildiz 0-1 
35. Prinsen 0-2 
58. Roda JC Kerkrade 1-2 
60. Roda JC Kerkrade 2-2