sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag NAC Breda O19 - PEC Zwolle

Wedstrijdverslag NAC Breda O19 – PEC Zwolle O19

Afgelopen zaterdag wist PEC Zwolle O19 in de uitwedstrijd tegen koploper NAC Breda haar eerste overwinning van 2017 te boeken. De Zwollenaren hadden het in de openingsfase moeilijk, maar kwamen niet echt in de problemen tegen de zwart-gelen, die nog geen wedstrijd hadden verloren in het huidige voetbalseizoen.

De thuisploeg zette vroeg druk, waardoor een gedegen opbouw van achteruit niet mogelijk was. Een lange bal naar voren was de enige uitweg naar voren voor de Blauwvingers. Gelukkig leverde de goede passing voldoende kansen op voor de bezoekers uit Zwolle. In de tiende minuut leverde de lange bal mogelijkheden op voor Rogier Benschop en Joran Swart, die echter het schot gesmoord zagen worden richting het doel. Na een klein half uur kopte Destan Bajselmani de 0-1 binnen nadat een verdediger van NAC Breda de voorzet van Steff Kaptein verkeerd raakte. Op slag van de theepauze op het veld van amateurclub Boeimeer verdubbelde Benschop de voorsprong met een geplaatst schot, nadat hij via een combinatie vrijuit het strafschopgebied in kon lopen, waardoor de ploegen bij een stand van 0-2 konden gaan rusten.

Kort na rust tikte diezelfde Benschop een voorzet van Kaptein met een mooie voetbeweging langs de Bredase doelman Truyts en de daadkracht van NAC was gebroken: 0-3. De ploeg van trainer/coach Henk Brugge had inmiddels een doelpuntenverschil van drie punten opgebouwd en ging ver achterover leunen. Het kreeg nog meerdere mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar wist het net niet te vinden.

  

Wedstrijdstatistieken:
NAC Breda O19 – PEC Zwolle O19 0-3 (0-2)
Scheidsrechter S.Y. Weeda

Opstellingen
NAC Breda: Truyts, van den Bempt (69. Zijlstra), Stenzler, Vliet (84. Vermeeren), van den Biggelaar ©, Marijnissen (75. Broeren), Snepvangers, Loshi (81. Hereijgers), van Gestel, Molenschot (63. Bogers), Reuvers.
PEC Zwolle: Reimink, Bajselmani, Jansman, Mulder ©, J. Beukhof, Reijnders (86. Prinsen), Kaptein, F Beukhof, Swart (81. Koopman), van der Meer, Benschop (90. Schet) 

Scoreverloop
29. Bajselmani 0-1
45. Benschop 0-2
48. Benschop 0-3