sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag NAC Breda JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 verliest in Breda van een beter NAC O19

In een zeer koud Breda wisten de mannen van trainer Mark Looms niet te imponeren.  Het was NAC Breda O19 dat voortvarender van start ging en met name op het middenveld heerste. PEC Zwolle O19 leed balverlies, wist de ballen niet in de ploeg te houden en kon het eerste kwartier tot geen enkele aanval komen.

NAC Breda O19 was dan wel meer aan de bal, maar ook zij wisten vooralsnog het Zwolse doel niet te vinden.  In de 21 e minuut was het dan toch raak. De thuispleog veroverde de bal rond het Zwolse strafschopgebied en wist met een paar mooie acties de verdediging te verrassen. De spits van NAC Breda O19 wist de bal daarna in het doel te werken, ondanks dat keeper Van der Graaf er nog met de vingertoppen aan kon komen. Dit bracht de stand op 1-0 voor de thuisploeg.  PEC Zwolle O19 kon er niet veel tegenover stellen, maar in één van de sporadische momenten dat zij toch voor het doel van de Bredanaars verschenen, waren zij in de afronding niet scherp genoeg.

Ondanks het feit dat NAC Breda O19 sterker was, wisten ook zij verder geen echt gevaar meer te stichten waardoor de ruststand 1-0 bleef.  In de tweede helft hoopte PEC Zwolle O19 met twee wissels het verschil te kunnen maken. De Zwollenaren wisten de druk wel iets op te voeren, maar er ontstond aan de andere kant weer ruimte waar de spelers van NAC Breda O19 wel raad mee wisten. Binnen zes minuten scoorden zij de 2-0 en 3-0, waarbij de verdediging van PEC Zwolle O19 er niet goed uitzag.
Ondanks deze forse achterstand gaf PEC Zwolle O19 de moed niet op. Zij gingen vol op de aanval spelen en wisten toch kans op kans te creëren. Gebrek aan een beetje geluk en scherpte voor het doel wisten Zwolse doelpunten te voorkomen. NAC Breda O19 kwam er nog sporadisch uit, maar het was vooral alle hens aan dek voor de mannen uit Breda.  PEC Zwolle wist dan uiteindelijk toch nog de eretreffer aan te tekenen. Via een aanval op links wist Landu de bal scherp voor te geven op invaller Van der Meer, die op een meter afstand de bal hard in het doel van NAC Breda O19 joeg. Hij bracht daarmee de stand op 3-1. Ook daarna bleven de Zwollenaren aandringen, maar meer zat er niet in. Hierdoor bleven de punten in Breda.

De volgende competitiewedstrijd speelt PEC Zwolle O19 thuis tegen de Graafschap O19.  In het MAC3Park stadion wordt op zaterdag 3 maart om 15.15 uur afgetrapt.

NAC O19 - PEC Zwolle O19: 3-1 (1-0).

Opstelling:
PEC Zwolle O19 : Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang (85. Van der Meer), Van den Berg, J. Beukhof, Prinsen, F. Beukhof (46. Van der Spek), Yildiz (46. Koopman), Reijnders (62. Kaptein), Landu, Miedema.

Scoreverloop:
21. 1-0
54. 2-0
60. 3-0
85. Van der Meer 3-1