Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - NAC Breda JO19-1

PEC Zwolle O19 verliest van NAC Breda O19

In een belangrijke wedstrijd om een plek bij de bovenste zes plaatsen wist PEC Zwolle O19 tegen naaste concurrent NAC Breda O19 de drie punten niet in Zwolle te houden.

PEC Zwolle O19 begon met veel overtuiging aan de wedstrijd en wist in de eerste vijftien minuten een aantal serieuze kansen te creëren. Goed keeperswerk van de doelman van NAC Breda O19 wist een verdiende voorsprong van de Zwollenaren te voorkomen.  Het was wel tekenend voor de fase waarin de ploeg van trainer Mark Looms zich op dit moment bevindt. Het weet de kansen nauwelijks om te zetten in doelpunten en mist soms net even dat beetje geluk.  NAC Breda beperkte zich vooral tot verdedigen en wist geen gevaar te stichten voor het Zwolse doel.  Maar het was toch de ploeg uit Breda die als eerste wist te scoren. Er ging een foute terugspeelbal van PEC Zwolle O19 richting de keeper aan vooraf. De snelle spits van NAC Breda O19 wist de bal te onderscheppen en zonder aarzelen de Zwolse doelman te verschalken. Dit bracht de stand vlak voor rust op 0-1 voor de gasten.  Met nog amper een minuut te gaan in de eerste helft was het PEC Zwolle O19 dat de verdiende gelijkmaker liet aantekenen. Een lange bal van Lars Miedema bereikte de op rechts sprintende Steff Kaptein. Hij schoot vervolgens snoeihard de bal in de lange hoek van het Bredase doel en bracht daarmee de ruststand op 1-1.

In de tweede helft was het PEC Zwolle dat wederom de overhand had. Dit leverde ook weer een aantal gevaarlijke mogelijkheden op voor het doel van de gasten uit Breda.  Gebrek aan scherpte en wat geluk stonden een verdiende voorsprong in de weg.  Na een uur spelen vloeiden de krachten wat uit de Zwolse ploeg en door een aantal gerichte wissels moesten frisse krachten voor nieuwe impulsen zorgen.  Maar in plaats van meer dreiging aan Zwolse kant was het wederom NAC Breda O19 dat op voorsprong wist te komen. Via een aantal snelle combinaties wist de voorhoede van NAC Breda O19 de Zwolse verdediging te omspelen om vervolgens de keeper van PEC Zwolle O19 kansloos te laten. Dit bracht de stand in de 63 e minuut op 1-2 voor de ploeg uit Breda.  Na dit doelpunt leek naast de energie ook de overtuiging op een goede afloop uit de Zwolse ploeg te verdwijnen. PEC Zwolle O19 wist niet meer voor echt gevaar te zorgen en NAC Breda O19 wist de voorsprong zonder al te veel moeite te verdedigen.  Het slotakkoord was ook voor de gasten.  In de 83 e minuut wist de spits van NAC Breda O19 met een aantal mooie passeerbewegingen alleen voor de Zwolse doelman te komen en hem vervolgens met een hard schot te passeren. Hij bracht hiermee de eindstand op 1-3.

Door dit verlies wordt het voor PEC Zwolle O19 steeds moeilijker om bij de bovenste zes ploegen te eindigen.  Met nog drie wedstrijden te gaan zijn er wel voldoende mogelijkheden de druk er richting de directe concurrenten op te blijven houden.

De volgende wedstrijd spelen de Zwollenaren op zondag 13 mei tegen De Graafschap O19. Op sportpark Zuid in Doetinchem wordt om 14:30 afgetrapt.

PEC Zwolle O19 – NAC Breda O19 1-3 (1-1)

Opstelling  PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani, Koopmans, Jager, Groenewegen  (76. J. Beukhof), F. Beukhof (56. Van der Spek), Yildiz (73. Koelen), Reijnders, Kaptein (63. Prinsen), Miedema en Van der Meer.

Scoreverloop:
44. NAC Breda O19 (0-1)
45. Miedema (1-1)
64. NAC Breda O19 (1-2)
83. NAC Breda O19 (1-3)