Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord JO18-1 - PEC Zwolle

 

PEC Zwolle O19 verstevigt haar koppositie door een nipte zege op Feyenoord O18.

In de schaduw van de Rotterdamse Kuip speelde PEC Zwolle O19 de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Feyenoord O18.

PEC Zwolle O19 begon heel sterk aan de wedstrijd en alleen goed keeperswerk van Feyenoord O18 en een paar keer de lat, wisten te voorkomen dat de wedstrijd al na 5 minuten beslist werd in het voordeel van PEC Zwolle O19.  Feyenoord O18 was heel slordig in balbezit en kwam er totaal niet aan te pas.  Het was pas in de 12 e minuut dat Feyenoord O18 voor de eerste keer enig gevaar kon stichten voor het doel van PEC Zwolle O19.  Na de sterke beginfase ging de ploeg van trainer Mark Looms mee in het spel van de tegenstander. Er werd meer balverlies geleden en de kansen voor het doel van Feyenoord O18 werden niet benut. Feyenoord O18 kon niet meer doen dan de lange bal hanteren wat totaal geen gevaar opleverde voor de defensie van PEC Zwolle O19.  Het was Feyenoord O18 die in de 27 e minuut tegen de verhouding in de grootste kans kreeg de score te openen. Slordig balverlies vlakbij het eigen strafschopgebied bracht een aanvaller van Feyenoord O18 in stelling. Gelukkig wist hij niet te scoren, maar het was wel een waarschuwing aan PEC Zwolle O19 de scherpte niet te verliezen. Na deze wake-up call was het dan toch PEC Zwolle O19 dat als eerste wist te scoren.
In de 28 e minuut onderschepte aanvaller Chardi Landu de bal in het strafschopgebied en kon doorlopen naar de keeper. Met een heel beheerst schot tekende Landu vervolgens  de 0-1 aan.  Het spelbeeld veranderde tot de rust niet. PEC Zwolle O19 kon niet echt doordrukken en Feyenoord O18 bleef de lange bal hanteren.

De tweede helft liet een iets ander beeld zien dan de 45 minuten daarvoor. Het was Feyenoord O18 dat de meeste druk zette en gevaar stichtte voor het doel van PEC Zwolle O19.  Het werd meer en meer een wedstrijd waarbij strijd werd geleverd en er kansen kwamen voor beide elftallen. Maar het betekende wel dat PEC Zwolle O18 in deze fase de controle over de wedstrijd leek te verliezen. Feyenoord O18 ging geloven dat er punten in Rotterdam konden blijven.  PEC Zwolle O19 kwam nog sporadisch voor de goal van de tegenstander maar miste scherpte in de afronding.  Het spel werd steeds slordiger maar ook harder. De scheidsrechter greep in door in totaal drie gele kaarten te trekken voor overtredingen van spelers van PEC Zwolle O19.
Door de inbreng van extra spits Maxim van der Meer in de 65 e minuut, lukte het PEC Zwolle O19 uiteindelijk weer gevaarlijk te worden voor het doel van Feyenoord O18. Het geloof kwam terug en van der Meer was in de 66 e minuut met zijn eerste balcontact dichtbij een doelpunt. Hij kopte de bal na een voorzet vanaf rechts echter net naast de goal.  Feyenoord O18 geloofde ook nog steeds in een goede afloop en wist een aantal keer uit dode spelmomenten voor groot gevaar te zorgen in de Zwolse defensie.  Goed keeperswerk, concentratie van de verdedigers in combinatie met een beetje geluk, voorkwamen de gelijkmaker.

Uiteindelijk hield PEC Zwolle O19 de 0-1 vast maar gemakkelijk was het niet.
Door deze overwinning en het gelijkspel van concurrent NAC Breda is PEC Zwolle O19 alleen koploper met 16 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +17.  Een prima uitgangspositie om voor de winterstop uiteindelijk bij de bovenste 4 ploegen te eindigen. Dat geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden naar de Eredivisie.  De volgende competitie wedstrijd is op zaterdag 18 november tegen hekkensluiter FC Den Bosch O19. De aftrap is om 14.30 uur op sportpark de Vliert.