sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Volendam O19 - PEC Zwolle

De zevende nederlaag in elf wedstrijden maakt het voor PEC Zwolle O19 steeds moeilijker om de doelstelling, handhaving in de Eredivisie, te behalen. In en tegen Volendam werd de wedstrijd in de laatste twintig minuten verloren, maar veel uitzicht op de winst was er de gehele wedstrijd niet. Twee gemiste kopkansen voor beide doelen waren de inleiding voor een ongunstig scoreverloop voor de Zwollenaren. FC Volendam O19-speler Roy Tol kopte net naast waar aan de overkant Kelt Jager ruim over kopte uit een indraaiende voorzet van Steff Kaptein. In de 69e minuut kreeg Tiijani Reijnders een vrije schietkans, maar met een reflex redde Volendams keeper Barry Lauwers. Uit de tegenstoot opende invaller Wessel Stuyt met een intikker de score: 1-0. Tien minuten later verdubbelde FC Volendam O19 de voorsprong. Invaller Derry Murkin schoot raak in de lange hoek: 2-0. Het slotoffensief leverde PEC Zwolle O19 een strafschop op, die werd verzilverd door Reijnders (2-1), maar ver in de blessuretijd boogde Alex Plat met gevoel de bal van ver over doelman Kevin Reimink in het verlaten doel: 3-1.

FC Volendam O19 – PEC Zwolle O19 3-1 (0-0)
Scheidsrechter J.A.M. Kreeft

Opstellingen
FC Volendam O19: Lauwers, Plat, Tol M, Bäly, van Gasteren,  Plat, Tol R (88. Speijk), Vlak ©, Stekkel (61. Stuyt), Meholli (77. Murkin), van Oers (82. Owusu-ansah).
PEC Zwolle O19: Reimink, Jansman, Jager ©, Mulder, Beukhof J., Koopman, Reijnders, Beukhof F (86. Plettenberg), Kaptein, Prinsen (46. Schet), Swart.

Scoreverloop
70. Stuyt 1-0
80. Murkin 2-0
86. Reijnders 2-1 (strafschop)
90. Plat 3-1