sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Volendam JO19-1

PEC Zwolle O19 verliest met grote cijfers van naaste concurrent FC Volendam O19

Al een paar weken achtereen weet de ploeg van trainer Mark Looms niet te overtuigen.  Na het bekerverlies vorige week tegen sc Heerenveen werd ook verloren van de leeftijdsgenoten uit Volendam.

De eerste fase in de wedstrijd was er welleswaar een overwicht voor PEC Zwolle O19 maar door gebrek aan scherpte in de afronding kwam de Zwolse formatie niet tot scoren.  FC Volendam O19 kon daar vooralsnog niet veel tegenoverstellen maar kwam toch tegen de verhouding in op een voorsprong. Bij een snelle uitbraak kreeg de linker aanvaller de bal op randje buitenspel en wist met een gerichte loopactie het 16 meter gebied van FC Zwolle O19 te bereiken. Op het harde en geplaatste schot dat volgde was de Zwolse keeper Van de Graaf kansloos.  Dit bracht de stand in de 30e minuut op 0-1 voor de gasten.

Beide ploegen kwamen de rest van de eerste helft niet meer tot echt gevaarlijke aanvallen waarna ze de kleedkamer mochten opzoeken voor de thee.  In de tweede helft kwam PEC Zwolle O19 agressief uit de startblokken en wist het een paar keer gevaar te stichten voor het doel van FC Volendam O19. Doordat de beslissende eindpass uitbleef kwam de Zwolse formatie het eerste kwartier niet tot scoren.  Dat deed echter wel FC Volendam O19 . In de 66e minuut werd een verdedigende blunder van PEC Zwolle O19 keihard afgestraft. De Volendamse aanvaller onderschepte de bal en wist zijn medespeler te bereiken die vervolgens met een knap schot de Zwolse keeper wederom kansloos liet: 0-2.  PEC Zwolle O19 bleef wel geloof houden in een goed resultaat en scoorde de aansluitingstreffer kort daarna. In de 71e minuut wist middenvelder Thomas van den Belt met een mooie steekpass spits Lars Miedema te bereiken die sprintend het vijandelijke 16 metergebied in kwam en vervolgens met een mooi gericht schot de keeper van FC Volendam O19 verschalkte. Dit bracht de stand op 1-2.

Daar waar gedacht werd dat de Zwolse formatie met volle overtuiging door zou gaan om in ieder geval een punt te pakken lieten ze het initiatief over aan de tegenstander uit Volendam. Het spel van PEC Zwolle O19 werd slordiger in de passing en zeker in de eindpass. FC Volendam O19 daarentegen wist er wel raad mee en scoorde vlak na elkaar de 1-3 in de 80e minuut en kort daarop in minuut 85 de 1-4 via een perfect ingeschoten vrije trap.  Deze wedstrijd was tekenend voor de wijze waarop PEC Zwolle O19 de afgelopen weken speelde. Zelf niet tot scoren weten te komen door gebrek aan scherpte in de eindfase en vervolgens afgestraft worden door eigen slordigheden.  Bij een overwinning op de naaste concurrent had PEC Zwolle O19 hele goede zaken kunnen doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Maar met nog acht wedstrijden te gaan zijn en nog voldoende mogelijkheden het tij te doen keren.

De volgende wedstrijd spelen de Zwollenaren in Kerkrade tegen Roda JC O19.  Op sportpark Seghemanstraat wordt op zaterdag 7 april om 15.00 uur afgetrapt.

PEC Zwolle O19 – FC Volendam O19 1-4 (0-1)

Opstelling  PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani, Jager, Leeflang, J. Beukhof, Prinsen (63.Van der Meer), Van den Belt, Yildiz, Reijnders (72. F. Beukhof), Kaptein, Miedema.

Scoreverloop:
30. FC Volendam O19 0-1
66. FC Volendam O19 0-2
71. Miedema 1-2
80. FC Volendam O19 1-3 
85. FC Volendam O19 1-4