sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Volendam JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 in bloedstollende slotfase alsnog langs Volendam

PEC Zwolle O19 heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen van FC Volendam O19.  De ploeg van trainer/coach Mark Looms gaf een 0-3 voorsprong weg, maar won de uitwedstrijd tegen de Volendammers uiteindelijk toch nog met 3-4.

PEC Zwolle O19 begon goed aan de wedstrijd en pakte in de derde minuut de voorsprong door een doelpunt van Lars Miedema. In de tiende minuut kopte Chardi Landu de 0-2 binnen uit een hoekschop van Thomas Prinsen.  FC Volendam O19 was in de dertiende minuut dichtbij de aansluitingstreffer maar Quinten de Graaf stond op de juiste plek. De thuisploeg probeerde het PEC Zwolle O19 lastig te maken, maar de Zwollenaren speelden scherp en gedisciplineerd.

In de tweede helft kwamen de Blauwvingers binnen een minuut zelfs op een comfortabele 0-3 voorsprong door een doelpunt van Prinsen.  PEC Zwolle O19 kreeg nog een paar mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de ploeg van Looms ging onzorgvuldig met de kansen om.  Vijf minuten voor het einde kreeg FC Volendam O19 een terechte strafschop toegekend door de scheidsrechter. Wie dacht dat het bij de eretreffer zou blijven had het mis, want een minuut later kwam de thuisploeg terug tot 2-3.  FC Volendam O19 ging alles-of-niets spelen en dit resulteerde in een derde treffer.  De Volendammers waren tevreden met het zwaarbevochten punt, maar daar namen de Zwollenaren geen genoegen mee. In de 94ste minuut was het Maxim van der Meer die de bal voor zijn voeten kreeg en zo Zwolle alsnog naar een 3-4 overwinning schoot.

Zaterdag 20 januari ontvangen de Zwollenaren Roda JC Kerkrade O19. Er wordt dan om 15.15 uur afgetrapt in het MAC3PARK Stadion.

Wedstrijdstatistieken

Opstelling PEC Zwolle O19: Quinten van de Graaf, Destan Bajselmani,Max Leeflang,Sepp van den Berg,Joel Beukhof,Ibo Yildiz(65.Rutger Koopman),Thomas Prinsen(75.Maxim van der Meer),Fabian Beukhof,Eliano Reijnders,Lars Miedema,Chardie Landu(70.Giorney Rojer)

Scoreverloop:
3. Miedema 0-1
10. Landu 0-2
46. Prinsen 0-3
84. FC Volendam O19 pen. 1-3
85. FC Volendam O19 2-3
89. FC Volendam O19 3-3
90+4. Van der Meer 3-4