Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle 019 pakt volle buit in Twente

Zaterdag 9 September speelde PEC Zwolle O19 haar eerste competitie wedstrijd tegen provinciegenoot FC Twente O19. De ploeg van trainer/coach Mark Looms won de uitwedstrijd met 1-3. De Blauwvingers begonnen slap aan het duel en mochten blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 voor de Tukkers was.

De eerste helft begon teleurstellend, want al na 19 minuten moest Max Leeflang het veld geblesseerd verlaten. De Tukkers wonnen alle duels, waren scherper dan PEC Zwolle O19 en kwamen dan ook meer dan verdiend op voorsprong. De Zwollenaren mochten blij zijn dat de voorsprong in het restant van de eerste helft niet werd uitgebouwd.
In de rust gaf coach Mark looms aan dat hij een ander PEC Zwolle O19 wilde zien in de tweede helft.

Dat het anders moest was wel duidelijk bij de spelersgroep, dat stukken beter aan het tweede bedrijf startte. Vanaf de aftrap werd er vooruit gevoetbald en in het eerste kwartier alleen al werd meer gevaar gesticht dan voor de thee. In de 63e minuut was het Ibo Yildiz die met een mooie bal Giorney Rojer bediende, die op zijn beurt invaller Maxim van de Meer vond. Van de Meer tekende eenvoudig voor de gelijkmaker: 1-1.
Tien minuten later was het Rojer die PEC Zwolle O19 zelfs op een 1-2 voorsprong bracht, na een mooie assist van Thomas Prinsen. FC Twente O19 ging opzoek naar de gelijkmaker maar echt gevaarlijk werden de Tukkers niet meer. Vlak voor tijd maakte Rojer aan alle illusies een einde door de bevrijdende 1-3 binnen te schieten na een fout achterin bij FC Twente O19.

Zaterdag 16 September komt FC Dordrecht op bezoek in Zwolle.
In het MAC3PARK stadion wordt dan om 14.30 uur afgetrapt.