sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Groningen JO19-1

PEC Zwolle O19  herstelt zich na de nederlaag van vorige week en wint van FC Groningen O19.  

Het was aan het elftal van trainer Mark Looms om te laten zien dat de nederlaag van vorige week in en tegen Heerenveen een incident bleek te zijn.    Tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen O19 ging PEC Zwolle O19 voortvarend van start en creëerde in de eerste 10 minuten een paar kansen. 

FC Groningen  O19 kon geen vuist maken en daarom  geen gevaar stichten voor het Zwolse doel.  Tot de 30 e  minuut gebeurde er niet veel totdat PEC Zwolle O19 uit een dood spelmoment de score wist te openen.   Een hoekschop, genomen door  captain Thomas  Prinsen, werd door spits  Lars  Miedema hard binnengekopt ondanks het feit dat er een paar Groningse verdedigers in de buurt waren.   Dit bracht de stand op 1-0 voor PEC Zwolle O19.   Hierna was het toch FC Groningen O19 dat meer en meer het initiatief  naar zich toe trok.   Zij kwamen een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel van de  Zwollenaren . Het was te danken aan goed keepersw erk van van de Graaf dat er voor het rustsignaal  geen tegendoelpunten vielen.  Het laatste wapenfeit was toch voor PEC Zwolle O19. In de 45 e  minuut was het de keeper van FC Groningen O19 die met een mooie redding het schot van Miedema nog net tot corner kon verwerken.  

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders als die aan het einde van de eerste helft. FC Groningen O19 voelde dat er wat te halen viel in Zwolle. Maar het was toch PEC Zwoll e O19 dat  in de 48 e  minuut de voorsprong verder kon uitbouwen. E n weer was het  Miedema die hierin de hoofdrol speelde. Hij werd net binnen de 16 gevloerd waarna de scheidsrechter naar de stip wees.  De topscorer van de Zwolse formatie schoot de strafschop onberispelijk binnen en liet de keepe r van FC Groningen O19 kansloos: 2-0.   FC Groningen O19 gaf ondanks de achterstand de strijd niet op. Zij waren het die het meeste gevaar stichtten en de Zwolse verdedigers hadden hun handen vol aan de Groningse aanvallers die er regelmatig goed doorh een kwamen. Gelukkig was  het wederom  keeper  van de Graaf  die via een paar mooie reddingen de nul wist te houden.   Helaas lukte dat niet in de 77 e  minuut. Een snelle aanval op links van de gasten uit Groningen resulteerde dan toch in een tegendoelpunt. Het schot was zelfs voor de Zwolse keeper onhoudbaar. Dit bracht de stand op 2-1.    Daarna was het met name FC Groningen O19 dat gevaar bleef stichten. Zijn waren dan ook het dichtst bij een doelpunt. Maar daarentegen werden de ruimtes voor PEC Zwolle O19 groter en konden de Zwollenaren er af en toe ook gevaarlijk uitkomen.    Bij een van de aanvallen was Miedema weer betrokken. Hij liet zich wat terugzakken en pikte de bal op  net op de helft van de tegenstander . Wat volgde was een mooi e  lange bal op invaller Rojer.  De aanvaller wist zijn directe tegenstander te omspelen en schoot vervolgens knap binnen en bracht daarmee de eindstand op 3-1.    Door deze overwinning blijft PEC Zwolle O19 zicht houden op een van de eerste 6 plaatsen en daarmee promotie naar de eredivisie.  

De  volgende   competitie wedstrijd  spelen de Zwollenaren  tegen  NAC O19 .  
Op sportpark Heksenwiel   in Breda  wordt op zaterdag  24 februari om 12:30 uur afgetrapt.  

  PEC Zwolle O19  – FC Groningen O19:    3-1  ( 1-0 )    

 

Opstelling:  
PEC Zwolle O19:  v an de Graaf, Bajselmani, Leeflang , van den Berg ,  J. Beukhof, Prinsen  (58. Rojer) F. Beukhof,  Yildiz ,   Reijnders  (85. van der Meer),  Landu  (72. Koopman),  Miedema .    

Scoreverloop:  
30 Miedema  1-0    
48 Miedema   2-0  pen.  
77 FC Groningen 2-1  
84. Rojer 3-1