sluit SLUIT
Beleef de Eredivisie, PEC Zwolle tegen NEC Nijmegen. Kaarten vanaf €7,50
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Dordrecht JO19-1

PEC Zwolle O19 laat niets heel van FC Dordrecht O19

In het MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle O19 het goede resultaat van vorige week kunnen voortzetten. Het elftal van trainer Marc Looms had geen kind aan het elftal van FC Dordrecht O19 en stapte met een 8-0 zege van het veld.

Al vanaf de eerste minuten werd het duidelijk dat er mogelijkheden lagen voor PEC Zwolle O19. Ondanks het overwicht was de eerste kans echter toch voor FC Dordrecht.  PEC Zwolle nam daarna meer en meer het initiatief en dat leverde na nog geen kwartier spelen het eerste doelpunt op. Lars Miedema onderschepte de bal net buiten het strafschopgebied van de tegenstander en schoot vanuit een lastige hoek de bal feilloos langs de keeper van FC Dordrecht. In de 24 ste minuut kreeg dezelfde aanvaller van PEC Zwolle nog een grote kans om de score te verdubbelen, maar zijn kopbal miste het doel op een haar na.  Het duurde uiteindelijk tot de 33 ste minuut alvorens PEC Zwolle O19 dan het tweede doelpunt kon aantekenen. Het was wederom Miedema die na een interceptie de bal vanuit een moeilijke hoek hard in het Dordtse doel knalde: 2-0.  Pas in de laatste minuut van de 1 e helft lukte het FC Dordrecht O19 gevaar te stichten voor het Zwolse doel. Een hard schot van een Dordtse speler werd door de keeper van PEC Zwolle O19, Quinten van de Graaf, tegengehouden. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op.

Na de theepauze leek het erop of de formatie uit Dordrecht dacht dat er nog wat te halen viel in Zwolle. De Zuid-Hollanders probeerden aanvallender te voetballen dan in de eerste helft, maar verder dan het strafschopgebied kwamen de bezoekers niet.  Het was PEC Zwolle O19 dat nog meer ruimte kreeg omdat FC Dordrecht achterin op één lijn bleef spelen. Snelle uitbraken van de Zwolse formatie leverden kans na kans op.  Nadat Chardi Landu in de 58 e minuut via een snelle uitbraak aan de linkerkant in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, mocht Miedema vanaf elf meter voor de 3-0 tekenen. Vijf minuten later bracht Miedema, wederom vanuit een strafschop, de stand op 4-0. Bovendien moest de veroorzaker van de strafschop met een tweede gele kaart inrukken. Hiermee was het verzet van de gasten definitief gebroken.  PEC Zwolle O19 zette nogmaals aan en via een mooie combinatie met Thomas Prinsen wist invaller Fabian Beukhof met een geplaatst schot de keeper van FC Dordrecht te verschalken: 5-0.

Invaller Maxim van der Meer wist met een rake kopbal op aangeven van uitblinker Miedema de 6-0 voor zijn rekening te nemen. PEC Zwolle O19 bleef op zoek naar de doelpunten en FC Dordrecht kon niets anders dan achter de feiten aanlopen. Voor de derde maal verdiende PEC Zwolle een strafschop nadat Chardi Landu onderuit was gehaald. Landu ging zelf achter de bal staan en liet het net voor de zevende maal bollen. Dit was echter nog niet het laatste wapenfeit van de Zwolse formatie.  Het slotakkoord was voor invaller Rutger Koopmans, die een schot van die andere invaller, Eliano Koenders, voldoende van richting veranderde, om zo de 8-0 eindstand op het bord te zetten.

Met deze overwinning nestelt PEC Zwolle O19 zich bovenaan op de ranglijst.
Aankomende zaterdag, 23 september, wacht de verre uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. In Zuid-Limburg wordt dan om 15.00 uur afgetrapt.