sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag De Graafschap O19 - PEC Zwolle

Een meer dan verdiend punt heeft PEC Zwolle O19 in Doetinchem overgehouden tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap, na een tweede helft vol passie en strijd. In de eerste helft kwamen de Zwollenaren op achterstand. Rond de middenlijn verloor Joep Jansman in een duel de bal uit het oog. Aanvoerder Burgzorg kon zo alleen op weg naar het strafschopgebied van de Zwollenaren lopen. Hij werd onderweg echter bijna ingehaald en strompelend kreeg hij de bal zijwaarts, waar de vrijstaande spits Van Amerongen de kans verzilverde: 1-0. Na de thee waren het de bezoekers uit Zwolle die de toon zetten en eerst nog enkele mogelijkheden naast het Doetinchemse doel zagen verdwijnen, totdat Joel Beukhof in de 70 e minuut een vrij trap van Tijjani Reijnders met de zijkant van zijn linkerschoen binnengleed: 1-1. Diezelfde Beukhof kreeg nogmaals een afgemeten voorzet van Reijnders maar had nu te weinig controle over de bal en de situatie om de winst naar Zwolle te schieten. Een punt is echter binnen en dat geeft de burger moed voor de komende wedstrijden.

De Graafschap O19 – PEC Zwolle O19 1-1 (1-0)
Scheidsrechter J.H. Bezemer

Opstellingen
De Graafschap O19: Van den Dam, Janssen, Esselink (82. Elarsalan), Hekkers, Molkenboer, Kruidbos, van Nispen, Vergara Berrio (76. Fernand), Bosma (71. Loning), Van Amerongen en Burgzorg.
PEC Zwolle O19: Maats, Bajselmani, Jansman, Mulder ©, Beukhof J, Koopman, Reijnders, Beukhof F, Swart, Van der Meer (46. Kaptein) en Benschop.

Scoreverloop
22. Van Amerongen 1-0
70. Beukhof 1-1