sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - De Graafschap JO19-1

PEC Zwolle O19 toont veerkracht en wint verdient van De Graafschap O19.

In het MAC3Park stadion trotseerden de elftallen van PEC Zwolle O19 en De Graafschap O19 de ijzige kou. In de eerste fase van de wedstrijd waren het de gasten uit Doetinchem die de bal beter rondspeelden dan de Zwollenaren. Het leverde al vroeg in de wedstrijd het eerste doelpunt op voor De Graafschap O19.

Hieraan voorafgaand leed de Zwolse verdediging balverlies door slordig rondspelen van de bal. De spits van de Graafschap O19 onderschepte de bal  en wist knap te scoren ondanks dat de Zwolse keeper Van de Graaf er nog net met de vingertoppen aan kon komen. Dit bracht in de 9 e minuut de stand op 0-1 voor de ploeg uit Doetinchem.  PEC Zwolle O19 was nog maar net bekomen van de schrik toen De Graafschap O19 in de daaropvolgende minuut alweer zeer gevaarlijk voor het doel verscheen. Het was aan Van de Graaf te danken dat het tweede tegendoelpunt niet op het scoreboord verscheen.  PEC Zwolle O19 had zeer veel moeite zelf het spel te maken en liep achter de feiten aan. De Graafschap werd steeds gevaarlijk, mede doordat zij grote mannen naar voren lieten komen bij aanvallen en dode spelmomenten.

Tegen de verhouding in wist PEC Zwolle O19 dan toch in de 19 e minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Na een vrije trap genomen door Yildiz leverde de daaropvolgende scrimmage balbezit op voor PEC Zwolle O19. Uiteindelijk was het spits Lars Miedema die de bal ontving en met een geplaatst schot de keeper van De Graafschap O19 wist te verschalken. Dit bracht de stand op 1-1.  Het lukt helaas niet met deze stand de rust te halen, want vlak voor het fluitsignaal wisten de gasten uit Doetinchem wederom te scoren. Via een snelle aanval op rechts wisten zij voor het doel van PEC Zwolle O19 te komen. De spits van De Graafschap O19 wist wel raad met de situatie en liet met een hard schot de keeper van PEC Zwolle O19 volstrekt kansloos. Met een 1-2 tussenstand gingen beide elftallen rusten.

In de tweede helft moest aanvaller Landu al zeer snel uitvallen met een blessure en werd vervangen door aanvaller Maxim van der Meer. Dit brengt al direct meer aanvalskracht en agressie teweeg bij de formatie van trainer Mark Looms. De Zwollenaren wonnen meer duels, passes kwamen aan en via lange ballen wisten zij meer en meer gevaar te stichten voor het doel van De Graafschap O19. In de 58 e minuut was het dan niet verrassend dat PEC Zwolle de gelijkmaker wist aan te tekenen. Zowel Van der Meer als invaller Kaptein speelden hierin de hoofdrol. Vanuit wederom een aanval aan de rechterkant werd Kaptein bereikt die met een sublieme voetbeweging de verdediger van De Graafschap O19 wist te omspelen. Wat vogde was een strakke voorzet op spits Van der Meer die van dichtbij hard binnenkopte: 2-2.

Daarna was het alleen nog PEC Zwolle O19 dat het spel wist te dicteren. De gasten uit Doetinchem kwamen er niet meer aan te pas en konden niet meer doen dan tegenhouden en overtredingen maken.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat PEC Zwolle het dichtst bij de 3-2 kwam. Een actie van Van der Meer waarbij hij zichzelf mooi vrijspeelde leverde een schot op de paal op.  Daarna was het ook Kaptein die nog de kruising wist te raken na een prima genomen vrije trap vanaf 20 meter.  Uiteindelijk kwam PEC Zwolle O19 dan toch op een terechte voorsprong. Het was in de 85 e minuut Van de Meer die nu op aangeven van Miedema de bal ontving. Hij wist zich vervolgens tussen de verdedigers van De Graafschap O19 door te manoeuvreren en schoot daarna knap raak: 3-2.  Het slotakkoord was wederom voor Van der Meer. In de 90 e minuut  ontving de speler op rand strafschopgebied de bal van Kaptein. Ook nu wist de aanvaller met een paar mooie bewegingen de verdediging van De Graafschap O19 te verschalken en vervolgens met een mooi schot zijn derde treffer van de dag aan te tekenen. Hij bracht hiermee de eindstand op 4-2 voor PEC Zwolle O19.

Een wedstrijd met twee gezichten waarbij PEC Zwolle O19 heeft laten zien dat zij zich ondanks een achterstand goed wisten terug te vechten in een wedstrijd.  Door deze uitslag blijven zij prima meedoen voor de bovenste plaatsten in de competitie.

De volgende competitiewedstrijd speelt PEC Zwolle O19 uit tegen Almere City O19.  Op zaterdag 10 maart wordt er om 12.00 uur afgetrapt in het Yanmar Stadion in Almere.

 

PEC Zwolle O19 – De Graafschap O19 4-2 (1-2)

Opstelling:
PEC Zwolle O19: Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, van den Berg, J. Beukhof,  Prinsen (82. F. Beukhof), Van der Spek (46. Kaptein), Yildiz, Reijnders (88. Koopman), Landu (52. Van der Meer), Miedema.

Scoreverloop:

9. De Graafschap 0-1
19. Miedema 1-1
41. De Graafschap 1-2
58. Van der Meer 2-2
85. Van der Meer 3-2
90. Van der  Meer 4-2