sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Almere City O19 - PEC Zwolle

PEC Zwolle startte goed in en tegen Almere City FC. De ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg werd goed benut en nadat Jaïro Schet eerst de voorzet van Rogier Benschop tegen de lat schoot, was hij uit een pass van diezelfde Benschop de snelste richting het doel van keeper Sevok. Met een eenvoudige intikker nam PEC Zwolle O19 verdiend de leiding: 0-1. Dat het bij rust 2-1 stond voor de thuisploeg was niet te danken aan het spel van Almere City FC O19, maar aan twee persoonlijke fouten in de achterhoede. Een niet al te lastig afstandsschot werd door de Zwolse doelman Jorick Maats niet klemvast gekeerd, waarna de toegestane rebound dankbaar werd gescoord. De tweede treffer had ook voorkomen kunnen worden als de achterhoede een scherpe voorzet van de rechterkant had weggerost. In plaats daarvan ontstond er een scrimmage en ging een speler van Almere City FC O19 over het been van Pascal Mulder. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten.

Na rust scoorde de thuisploeg ook nog de 3-1 en 4-1. In de laatste tien minuten wist PEC Zwolle O19 op wilskracht de stand terug te brengen naar 4-2, maar de achtste nederlaag was een feit. Zo staan de Zwollenaren stevig op de laatste plaats met nauwelijks nog uitzicht op voortzetting van het verblijf in de Eredivisie. Woensdagavond thuis tegen NAC Breda O19, voorlaatste in de stand, gaat het elftal weer op jacht naar de zo gewenste winst.

Wedstrijdstatistieken
Almere City FC O19 – PEC Zwolle O19 4-2 (2-1)
Scheidsrechter: J.A.M. Kreeft

Opstellingen
Almere City FC O19 : Sevok, Dankerlui, Balker ©, Kelder, Eijnsbergen, Krant, Ahannach (82. Ramdas), Zinga (75. Bamba), Ramadani (86. O’Brien), Koylu (86. Goselink), Ymele Feudjio (82. Bergkamp).

PEC Zwolle O19 : Maats, Jansman (71. Bajselmani), Jager ©, Mulder (75. Van der Meer), Beukhof J (60. Swart), Koopman, Reijnders, Beukhof F, Schet, Kaptein, Benschop.

Scoreverloop
12. 0-1 Schet
20. 1-1 Koylu
39. 2-1 Ahannach
63. 3-1 Ramadani
78. 4-1 Koylu
86. 4-2 Kaptein