sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Almere City O19

Ook de derde thuiswedstrijd in 2017, dit keer tegen Almere City FC O19, levert geen punten op voor PEC Zwolle O19. Zodoende staan de Zwollenaren op een gedeelde laatste plaats in de ranglijst. Vervelend, want de eerste zes teams in de eindstand keren terug of promoveren naar de Eredivisie. Die plek is nog steeds bereikbaar, maar naast goed voetballen moeten er ook punten worden bijgeschreven.

In de eerste helft bepaalde PEC Zwolle O19 het spelbeeld en nam het dan ook verdiend de leiding. Maxim van der Meer gaf het beslissende tikje tegen de bal uit een voorzet van Rogier Benschop, die wat geluk had dat zijn tegenstander uitgleed toen Benschop werd aangespeeld op de rand van het strafschopgebied: 1-0. Daarvoor keerde de lat een vrije trap van Joel Beukhof. De bezoekers kwamen wat gelukkig aan de gelijkmaker na een minuut of vijfentwintig. Een indraaiende vrije trap van de zijkant smoorde in de Zwolse defensie en het eerste been dat tegen de bal kwam was van een speler uit Almere: 1-1. PEC Zwolle O19 antwoordde snel met een mooie aanval over de vleugel. De voorzet van Joran Swart werd ingekopt door Rogier Benschop, maar de bal ging recht op de keeper af. Na ruim een half uur leverde een Zwolse speler de bal zomaar in bij een aanvaller van Almere City FC O19, die ook vrij eenvoudig langs de laatste verdediger kon glippen en knalde vervolgens de 1-2 voorbij doelman Kevin Reimink. PEC Zwolle O19 was deze klap snel te boven, want uit een mooie combinatie tikte verdediger Destan Bajselmani met buitenkant recht de bal langs de keeper: 2-2. Met die stand leken beide ploegen te gaan rusten. Echter, wederom een vrije trap van de zijkant werd achterin niet goed ingeschat en bij de tweede paal bracht Almere City FC opnieuw de voorsprong op het scorebord: 2-3. Na rust ging PEC Zwolle furieus op jacht naar de gelijkmaker en voor de verdiende winst, maar het niveau daalde naar mate de wedstrijd vorderde. Toch kreeg Steff Kaptein ver in blessuretijd de kans om zijn fout te herstellen maar zag zijn mooie inzet tegen de paal eindigen. Al wel al een ongelukkige nederlaag, en een vervelende plek op de ranglijst.

PEC Zwolle O19 – Almere City FC O19 2-3 (2-3)
Scheidsrechter: A. Kamphuis

Opstellingen
PEC Zwolle O19 : Reimink, Bajselmani (87. Koopman), Jager © (85. Prinsen), Mulder, J. Beukhof, Reijnders, Kaptein, F Beukhof, Swart, Van der Meer (71. Schet), Benschop.
Almere City FC O19 : Sevok, Dankerlui, Vos, Balker ©, Eijnsbergen (90. Lo-Asioe), Ramdas (65. Ymele), Krant, Ahannach (85. Oosterling), Zinga (70. Winter), Ramadani, Lovecchio (62. Goselink).

Scoreverloop
‘16. Van der Meer 1-0
‘25. Eijnsbergen 1-1
‘32. Ramadani 1-2
‘36. Bajselamni 2-2
‘42. Eijnsbergen 2-3