sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Almere City FC JO19-1

PEC Zwolle O19 wint laatste thuiswedstrijd dankzij hattrick Miedema

Om uitzicht te blijven houden op één van de bovenste zes plaatsen in de rangschikking was de opdracht simpel voor het team van trainer/coach Mark Looms: winnen en liefst met zoveel mogelijk doelpunten.  Dat moest dan gebeuren tegen de laagst geklasseerde tegenstander van de competitie uit Almere.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PEC Zwolle O19 op voorsprong door een strafschop. Daar ging een handsbal van één van de verdedigers van Almere City FC O19 aan vooraf.  Het was spits Lars Miedema die de keeper kansloos liet en zo al in de 2 e minuut de 1-0 liet aantekenen.  PEC Zwolle O19 was veel sterker dan Almere City FC O19 maar had toch moeite om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Veel aanvallen van de Zwollenaren stierven in schoonheid omdat of de voorzetten niet goed aankwamen of de bezetting voor het doel niet goed genoeg was. Het spel verslapte wat doordat de tegenstander uit Almere de thuisploeg in slaap suste. Het duurde dan ook tot de 37 e minuut alvorens PEC Zwolle O19 de score kon verdubbelen. Spits Maxim van der Meer veroverde rand strafschopgebied de bal en gaf een uitstekende pass op de vrijstaande Miedema, die met een geplaatst schot zijn tweede doelpunt kon aantekenen. Hij bracht hiermee de stand op 2-0 voor PEC Zwolle O19. A lmere City FC O19 kon de eerste helft maar een keer gevaar stichten voor het doel van PEC Zwolle O19 en was verder bezig met verdedigen.

Vijf minuten in de tweede helft waren het toch de gasten uit Almere die onverwachts mochten juichen. Uit een tegenaanval kreeg de spits van Almere City FC O19 de bal in de voeten aangespeeld en wist vervolgens de verdediging van de Zwollenaren te verassen. Met een geplaatst schot was de Zwolse keeper kansloos. Dit bracht de stand in de 50 e minuut op 2-1. P EC Zwolle O19 deed er vervolgens alles aan om de score verder uit te bouwen. Dat deed het uiteindelijk in de 67 e minuut. Na een grove charge op de benen van invaller Van den Belt moest de aanvoerder van Almere City FC O19 inrukken. De daaropvolgende vrije trap werd genomen door Steff Kaptein die de bal panklaar legde voor spits Miedema. Die haalde vervolgens verwoestend uit en bracht daarmee de stand op 3-1. Miedema tekende hiermee voor zijn derde doelpunt van de wedstrijd.  PEC Zwolle kreeg daarna nog een aantal kansen om verder aan het doelsaldo te werken maar verder dan de 3-1 kwam de ploeg niet.  Door deze uitslag stijgt PEC Zwolle O19 naar de zesde plaats die recht geeft op promotie maar safe zijn ze nog steeds niet.

De laatste wedstrijd van dit seizoen spelen de Zwollenaren in Tilburg tegen Willem II O19.  Op sportpark Jan Truijenlaan wordt op zaterdag 26 mei om 14.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle O19 – Almere City: FC O19 3-1 (2-0)/

Opstelling  PEC Zwolle O19: Van de Graaf, Bajselmani, Koopmans, Van den Berg, Groenewegen, Yildiz, Reijnders, Prinsen (41. Van den Belt), Kaptein (82. Van der Spek), Van der Meer (70. Koelen) en Miedema.

Scoreverloop:  
2.   Miedema pen. 1-0
37. Miedema 2-0
50. Almere City FC O19 2-1
67. Miedema 3-1