Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Almere City FC JO19-1

PEC Zwolle O19 aan kop na ruime overwinning

Op basis van de ranglijst beloofde de wedstrijd tussen PEC Zwolle O19 en Almere City FC O19 een spannende strijd te worden. Een groot gedeelte van de eerste helft waren de ploegen zeker aan elkaar gewaagd. Zowel PEC Zwolle O19 als ook Almere City O19 gingen fel de duels aan en lieten duidelijk hun intenties zien.

Toch was Almere City FC O19 het dichtst bij de openingstreffer. Na slordig uitverdedigen van de Zwolse defensie kwam de bal voor de voeten van een aanvaller van Almere City FC O19, die geen moment twijfelde en snoeihard uithaalde. De bal raakte echter de paal.
PEC Zwolle O19 kwam ook met enige regelmaat voor het doel van Almere City O19 maar werd niet echt gevaarlijk. De passing was niet altijd op maat en voor het doel miste PEC Zwolle O19 voldoende kracht om de score te kunnen openen.
Diep in de eerste helft kwam dan toch het verlossende eerste doelpunt voor PEC Zwolle O19. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door de jarige Joël Beukhof hard in de muur geschoten. De rebound was een prooi voor Ibo Yildiz, die met een geplaatst schot de doelman van Almere City FC O19 wist e verschalken.
Almere City FC O19 ging niet bij de pakken neerzitten en had vanaf dat moment zelfs de meeste kansen om te scoren. Goed keeperswerk van doelman Quinten van de Graaf voorkwam dat de ploeg uit Almere naast Zwolle kwam te staan.
Tegen de verhouding in wist PEC Zwolle O19 de score verder uit te bouwen.
Chardi Landu werd met een mooie pass op links de diepte in gestuurd en wist zich met een prima loopactie vrij te spelen en met een geplaatst schot in de lange hoek de keeper van Almere City FC O19 kansloos te laten. Landu bracht daarmee in de laatste minuut van de eerste helft de ruststand op 2-0.

De tweede helft begon rommelig. Er waren wel wat kansen, maar goed lopende aanvallen waren op de vingers van één hand te tellen. Het meeste gevaar kwam van, net als tegen het einde van de eerste helft, Almere City FC O19. De ommekeer in de wedstrijd kwam in de 68e minuut. Lars Miedema onderschepte de bal aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied en gaf een prima steekpass op invaller Eliano Koenders. Voordat Koenders kon uithalen werd de speler binnen het strafschopgebied van Almere onderuit gehaald. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en gaf de speler van Almere City FC O19 ook nog de rode kaart.
Het was spits Miedema die, na een aantal missers in eerdere wedstijden, de bal opeiste en aanlegde vanaf elf meter. Miedema schoot nu wel onberispelijk binnen en bracht de stand op 3-0.
Met tien man moest Almere City O19 verder, maar het verzet was definitief gebroken.
Zij kwamen niet meer in de buurt van het doel van PEC Zwolle O19 en moesten zich beperken tot verdedigen.
PEC Zwolle O19 kreeg een aantal kansen de score verder uit te bouwen. Het duurde nog tot de 83e minuut alvorens de 4-0 kon worden aangetekend. Via een pass van verdediger Sepp van den Berg wist Koenders op rechts de achterlijn te halen. Zijn harde voorzet werd door aanvoerder Thomas Prinsen gecontroleerd en hard binnengeschoten: 4-0.
Het slotakkoord kwam van invaller Maxim van der Meer. In de 84e minuut was het wederom spits Miedema die een bal wist te onderscheppen. Zijn pass op Van der Meer leverde een niet te missen kans op. Ook in deze wedstrijd lukte het de invaller om het net te doen bollen: 5-0.

Door deze mooie overwinning komt PEC Zwolle O19 gelijk in punten met naaste concurrent NAC Breda O19. Door een beter doelsaldo staat PEC Zwolle O19 wel bovenaan de ranglijst.  De volgende wedstrijd is tegen Feyenoord O18 op zaterdag 4 november. De aftrap vindt plaats om 12:00 uur op Sportpark Varkenoord.